Binnenland

Verdachte man op Schiphol afgevoerd, hulpdiensten doen onderzoek

29-11-2022 12:12

Dutchmen Photography/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Een deel van Schiphol Plaza is vanochtend afgezet door de Koninklijke Marechaussee in verband met een verdachte situatie. Volgens de Marechaussee had een man aangegeven dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had. De man in kwestie is inmiddels geboeid afgevoerd, en moest eerst door de ontsmettingsstraat. De 55-jarige man is aangehouden voor bedreiging, en was uit het buitenland in komen reizen. Waar hij precies vandaan komt is niet bekend. Onduidelijk is ook nog om welke gevaarlijke stof het gaat, en op welke manier de man deze bij zich droeg.

Verschillende hulpdiensten zijn aanwezig. Een medewerker van de brandweer is volgens de Marechaussee onwel geworden, en moest worden afgevoerd per ambulance.

Een specialistische team is gearriveerd vanuit Vught om de man en zijn omgeving te onderzoeken. Dat onderzoek is nog in volle gang. Het gaat volgens de Telegraaf om Defensie-medewerkers van het Centrum voor Chemische, Biologische, en Radiologische en Nucleaire dreigingen. Het afgezette deel van Schiphol Plaza ligt tussen de kerstboom en de Burger King.

De NS rijdt ondertussen met minder treinen van en naar de luchthaven. Er zijn door de afzetting geen vluchten vertraagd.