Politiek Buitenland

Witte Huis: ‘We monitoren Twitter wat betreft nepnieuws en desinformatie’

29-11-2022 10:31

WASHINGTON, 28 november (Reuters) – Het Witte Huis heeft maandag gezegd dat het Twitter, nu onder het beheer van de nieuwe Chief Executive Elon Musk, in de gaten houdt voor het verspreiden nepnieuws en desinformatie.

“Dit is iets dat we zeker in de gaten houden,” zei Witte Huis-woordvoerder Karine Jean-Pierre, toen haar werd gevraagd of Twitter een platform voor desinformatie was geworden.

Jean-Pierre zei dat het de verantwoordelijkheid is van sociale media platforms om “ervoor te zorgen dat als het gaat om verkeerde informatie, als het gaat om de haat die we zien, dat ze actie ondernemen, dat ze actie blijven ondernemen.”

All-time high

Musk, die een aantal Twitter-accounts die eerder waren geschorst weer in ere heeft hersteld, zei in het weekend dat nieuwe gebruikers zich op een all-time high‘ bevinden. Maar er is een massale uittocht van adverteerders geweest door zorgen over verificatie en haatzaaien die Musk wijt aan ‘activistische groepen die druk uitoefenen op bedrijven’.

“We houden dit allemaal goed in de gaten,” vertelde Jean-Pierre aan verslaggevers in het Witte Huis. “Sociale mediabedrijven hebben een verantwoordelijkheid om te voorkomen dat hun platforms door een gebruiker worden gebruikt om aan te zetten tot geweld, vooral geweld gericht op individuele gemeenschappen.”