Premium | Buitenland

‘Onveiligheid in OV Parijs is gevolg van ongecontroleerde immigratie’

14-01-2023 16:57

Parijs, Gare du Nord
Premium
Politieagenten patrouilleren op het treinstation Gare du Nord, woensdag 11 januari 2023 in Parijs. (AP Foto/Michel Euler)

Door: Kleis Jager, Parijs - Een illegaal verwondde deze week zes personen op het Gare du Nord met een steekwapen. Volgens de jurist Amine Elbahi is het tijd om te erkennen dat de onveiligheid in het Parijse openbaar vervoer het gevolg is van ongecontroleerde immigratie.

'Wie de relatie tussen immigratie en de huidige explosie van geweld ontkent, moet nu echt nodig wakker worden'

"Iedereen moet de waarheid weten", schrijft Elbahi in een ingezonden stuk in de krant Le Figaro. "Het Gare du Nord heeft niets met Frankrijk te maken. Het station wordt aangevreten door geweld en is de etalage van een falend immigratiebeleid."

 

Artikel gaat verder na tweet.

 

Elbahi, die publiek recht onderwijst aan de Universiteit van Lille, meent dat wie de relatie tussen immigratie en de "huidige explosie van geweld" ontkent, nu echt nodig wakker moet worden.

'De huidige immigratie is niet die van vroeger, toen we spraken over arbeidsmigratie. Wat we nu zien is economische migratie'

De 26-jarige Fransman van Algerijnse origine, waarschuwt iedereen die klaar staat hem als een verrader of loopjongen van extreem-rechts neer te sabelen.

"Ik beledig mijn ouders en grootouders niet als ik protesteer tegen het huidige immigratiebeleid. De huidige immigratie is niet die van vroeger, toen we spraken over arbeidsmigratie. Wat we nu zien is economische migratie."

Het verschil tussen

 
 

Neem een abonnement op TPO Premium en lees direct verder.

 
 

Vanaf 11 cent per dag!

 
 

Neem nu een abonnement!

 
 

Lees hier meer over TPO Premium en ontdek wat je allemaal krijgt voor die 11 cent per dag.

 
 

Als je al lid bent, log dan hieronder in om direct verder te lezen.