Opinie

Bonusquote: ‘Binnen VVD bevinden ware klassiek liberalen zich bij Liberaal Groen’

18-01-2023 17:09

Groene BMW
Slater.PH/Shutterstock.com.

“De vleesetende en vlieglustige rechterflank van de VVD, die zichzelf ‘Klassiek Liberaal’ noemt, beschouwt de klimaatproblematiek nog steeds als een ver-van-mijn-opritprobleem.

klassiek liberalisme is iets fundamenteels anders dan geïsoleerd eigenbelang.

Een vleesetende BMW-bezitter die vier keer per jaar het vliegtuig neemt schaadt met dat gedrag de vrijheid van de ander en zal daarin actief beperkt moeten worden. Dit is niet links, maar een snoeihard principe van een van de grondleggers van het klassiek liberalisme, John Locke.

De negatieve effecten op klimaat en omgeving moeten worden geïndexeerd in de prijs, middels hogere heffingen. Het is van belang dat de opbrengsten hiervan worden geïnvesteerd in duurzame alternatieven.

Vrijheid is niets waard als je de gevolgen van je eigen handelen niet onder ogen kan zien. Binnen de VVD bevinden de ware klassiek liberalen zich bij Liberaal Groen.”

 

Kortom, mocht je interesse hebben in een politieke stroming die je ‘groen rechts’ kunt noemen, dan ben je van harte welkom bij VVD-jongerenclub JOVD, blijkens dit opiniestuk van JOVD-voorzitter Michiel Suijker en JOVD-bestuurslid Bram van Bon in NRC.

 

Meer bonusquoutes lees je in de gratis TPO Nieuwsbrief, schrijf je nu in: