Buitenland

‘Man van Marokkaanse afkomst’ in djellaba met machete steekt mensen neer in kerken, Zuid-Spanje

25-01-2023 21:14

Shutterstock.

Update 21:36 uur: justitie onderzoekt de zaak nu als een ‘terroristische aanslag’, El Mundo.

Update 21:25 uur: volgens de krant EuropaSur gaat het om een ‘jihadistische aanval’ en was de dader gekleed in ‘djellaba’. De dader zou meerdere kerken, mogelijk drie kerken, zijn binnengevallen en daar hebben ingehakt op beelden.

MADRID, 25 januari (Reuters) – Ten minste één persoon is gedood en vier personen zijn gewond geraakt door een man met een machete in een kerk in Zuid-Spanje, meldde de krant El Mundo woensdag, onder verwijzing naar de politie.

De vermoedelijke dader van de steekpartijen is gearresteerd, voegde El Mundo eraan toe. Het zou gaan om een man van Marokkaanse afkomst.

‘Groot kapmes en djellaba’

Een ooggetuige meldt aan EuropaSur:

“Hij droeg een groot kapmes en een djellaba. Hij was niet goed bij zijn hoofd.”

Het incident vond plaats in een parochie in de stad Algeciras. De dader zou in een kerk ruzie hebben gekregen met een pastoor en hem hebben neergestoken. Vervolgens stak hij in een andere kerk de koster dood.

Volgens de eerste berichten is de pastoor onder de gewonden en verkeert hij in ernstige toestand. Het slachtoffer dat is overleden zou de koster van de kerk zijn.

Een ooggetuigenverslag staat in EuropaSur:

“Volgens ooggetuigen van het incident kwam de man schreeuwend de kerk van La Palma binnen toen de eucharistie rond 19.30 uur werd beëindigd. Hij ging de kerk rond en gooide beelden, kruizen en kaarsen op de grond met zijn kapmes, en klom zelfs naar het hoofdaltaar van de kerk.”

Twee doden bij mesaanval Duitsland

Eerder op woensdag kwamen twee personen om het leven en raakten meerdere mensen zwaargewond bij een steekpartij in Duitsland. Een ‘statenloze Palestijn’ met een verblijfsvergunning stak in een regionale trein in op reizigers. De man werd door de politie overmeesterd. De man was net op vrije voeten nadat hij in voorarrest had gezeten. Hij is bij de politie bekend wegens meerdere delicten waaronder seksuele- en geweldsdelicten.