Buitenland

‘Palestijn’ steekt zeven mensen neer in regionale trein Duitsland, twee doden

25-01-2023 16:41

Mes
Shutterstock.

Update 19:13 uur: de minister van Binnenlandse Zaken voor de deelstaat Sleeswijk-Holstein bevestigt dat het gaat om een ‘statenloze Palestijn’. Volgens WELT gaat het om de 33-jarige Ibrahim A.

Update 18:05 uur: Bild meldt nu dat de dader geen ‘Syriër is maar een ‘Palestijnse vluchteling uit Gaza’.

Update 17:44 uur: politie bevestigt twee doden, drie zwaargewonden en vier lichtgewonden.

Update 17:37 uur: Bild meldt dat de Syrier tussen de 20 en 45 jaar oud is, maar een politiewoordvoerder houdt het tegenover Focus ‘tussen de 20 en 30 jaar oud’. De dader is gewond geraakt aan zijn handen en ligt in het ziekenhuis. Identiteitsgegevens konden niet direct van zijn tijdelijke verblijfsvergunning worden afgelzen ‘omdat deze onder het bloed zat’.

Update 17:34 uur: volgens bronnen van Focus staat de Syriër niet bekend als extremist.

Update 17:00 uur: volgens Bild is de dader een ‘Syriër’.

Bij een aanval in een regionale trein (RE 7) tussen het Duitse Kiel en Hamburg zijn woensdag minstens twee doden gevallen. Tenminste vijf mensen zijn gewond geraakt. Een van de gewonden verkeert in kritieke toestand.

Een man (een ‘statenloze Palestijn’, Ibrahim A. (33), met een verblijfsvergunning) zou rond 15:00 uur, vlak voor station Brokstedt, op reizigers hebben ingestoken. Volgens ooggetuigen brak er paniek uit in de trein.

Op station Brokstedt is de man door de politie overmeersterd.

De burgemeester van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein bevestigde tegenover DPA het aantal slachtoffers: twee doden en vijf gewonden.