Buitenland

Pakistan: 10 kinderen omgekomen bij bootramp, tenminste 41 doden bij busramp

29-01-2023 11:50

Pakistan
Asianet-Pakistan/Shutterstock.com

PESHAWAR, 29 januari (Reuters) – Minstens tien kinderen zijn zondag omgekomen toen een boot met religieuze scholieren aan boord kapseisde in de Tanda-dam in het noordwesten van Pakistan.

Volgens Furqan Khan, adjunct-commissaris van het district Kohat in de noordelijke provincie Khyber Pakhtunkhwa, waar het ongeluk plaatsvond, zijn nog eens zes kinderen gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De slachtoffers waren jonge studenten van een nabijgelegen religieuze school, zei Khan. Er worden nog meer studenten vermist, zeiden de ambtenaren, die geen details gaven over het aantal.

De omgekomen studenten waren tussen de zeven en twaalf jaar oud, volgens een lijst die de districtscommissaris met Reuters deelde.

Busramp

Eerder zondag kwamen in Pakistan meer dan 40 mensen om het leven nadat een bus in een ravijn viel en in brand vloog in de zuidelijke provincie Balochistan.

Eenenveertig lichamen werden uit het wrak geborgen, sommige onherkenbaar verbrand, vertelde districtspolitieagent Israr Umrani aan.

De bus met ongeveer 48 mensen aan boord verongelukte op weg van de Balochistaanse hoofdstad Quetta naar de zuidelijke stad Karachi, zeiden ambtenaren.

Tientallen mensen doorzochten het wrak, zo bleek uit beelden van de hulp- en noodhulporganisatie Edhi Foundation, en ambulancemedewerkers droegen een lijk uit het puin.

In brand gevlogen

Assistant Commissioner Hamza Anjum voor Lasbela, een district in Balochistan, vertelde de krant Dawn dat het voertuig tegen een brug was gebotst, waardoor het in een ravijn viel en in brand vloog.

Dodelijke verkeersongevallen komen vaak voor in Pakistan, waar de verkeersregels zelden worden nageleefd en de wegen in veel plattelandsgebieden in slechte staat verkeren.

In juni kwamen minstens 22 mensen om het leven, onder wie negen leden van een gezin, toen een personenbusje in Balochistan in een diep ravijn viel.

Busramp Peru

Zaterdag kwamen in Peru tenminste 25 mensen om het leven nadat een bus met 60 passagiers in een ravijn was gereden.