Politiek

FvD-kandidaat PS Brabant twitterde bedreigingen naar minister Sigrid Kaag

01-02-2023 11:21

Thierry Baudet
Foto: Chris Aalberts.

Door Bert Brussen, TPO – Een kandidaat op de lijst voor Forum voor Democratie provincie Brabant bij de Provinciale Statenverkiezingen heeft op sociale media verschillende mensen, waaronder de ministers Sigrid Kaag (D66) en Hugo de Jonge (CDA), bedreigd. Het gaat om Wim Kreté uit Drunen, nummer 12 op de lijst van Forum voor Democratie voor de Provinciale Staten, meldt Omroep Brabant.

‘Vies stuk WEF-broedsel!’

Het is al de derde keer dat een politicus van Forum voor Democratie in Brabant betrokken is bij een schandaal. Eerder stapte een raadslid van Forum in Helmond op nadat hij Mark Rutte en Hugo de Jonge op sociale media had vergeleken met nazileiders.

Wim Kreté

Dinsdagavond maakte Forum voor Democratie hun lijst voor de verkiezingen bekend, te beginnen met bekende namen: Jozef Minkels is de hoofdkandidaat en tevens fractieleider voor Forum in Meierijstad. Joris van den Oetelaar (huidig fractieleider in de Provinciale Staten) is de volgende. Ook FvD-leden uit andere Brabantse gemeenten staan op de lijst.

Wim Kreté is een onbekende naam onder de groep, maar hij beledigt, beschuldigt en bedreigt al maanden diverse landelijke politici op Twitter.

Zo schreef hij aan minister Hugo de Jonge over de coronavirusvaccins:

“U weet dat wij u doorhebben met uw experimentele gentherapie. U gaat de komende tijd slecht slapen. Geloof me, je bent echt next!!!!”

Ook schreef hij:

“Wordt het niet tijd dat #hugodejonge door een aantal mariniers uit zijn stoel wordt getrokken en vervolgens wordt opgesloten in afwachting van het tribunaal?”

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

Ook minister Sigrid Kaag is het doelwit van Kreté:

“Kaag, je valt straks diep, als de bevolking wakker wordt. (Je leeft in reservetijd, nog even Sigridje!”

En ook:

“Vuil, smerig monster, je komt na Rutte als tweede op het schavot. Je zult je verdiende straf niet kunnen ontlopen. Het volk zal geen traan om je laten, dat is gegarandeerd!”

Hij belooft haar vervolgens een “front row seat bij het Neurenberg Tribunaal 2.0.”

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

Jan van Eerd en Manfred Smol

Het is niet de eerste keer dat een Brabantse FvD-politicus de aandacht trekt op sociale media. Jan van Eerd, nummer 2 voor de Eindhovense gemeenteraadsverkiezingen, bedreigde Tunahan Kuzu van DENK op Twitter. Manfred Smol moest opstappen uit de Helmondse raad toen duidelijk werd dat hij Mark Rutte en Hugo de Jonge vergeleek met nazi-leiders.

Niemand van Forum voor Democratie heeft aan Omroep Brabant gereageerd op de bedreigingen van Wim Kreté.