Politiek

Beeld: het EU-immigratiebeleid in de Brusselse praktijk

05-02-2023 18:33

Brussel, Asielzoekers
(AP Photo/Olivier Matthys)

BRUSSEL (AP) – Sommige vluchtelingen en asielzoekers in Brussel verblijven al maanden tussen de Paleisstraat en het Klein Kasteel – letterlijk.

Petit Chateau, wat ‘klein kasteel’ betekent, is een ontvangstcentrum van de overheid dat vaak allesbehalve welkom is. In de Rue des Palais – ‘straat van de paleizen’ – staat het ergste kraakpand van de stad, waar de geur van urine en de overheersende scheurbuik symbool zijn gaan staan voor het falen van het migratiebeleid van de Europese Unie.

 

Asielzoekers

Twee mannen delen een maaltijd in een geïmproviseerd tentenkamp buiten het opvangcentrum Petit Chateau in Brussel, dinsdag 17 januari 2023. Veel vluchtelingen en asielzoekers staan maandenlang letterlijk in de kou omdat de Europese Unie er niet in slaagt haar migratiesysteem goed te laten werken. (AP Photo/Olivier Matthys).

 

Asielzoekers

Asielzoekers
Asielzoekers
Asielzoekers
Asielzoekers

Shinwari, voormalig Afghaans legerkapitein en asielzoeker, sluit zijn tent in een geïmproviseerd kamp voor het opvangcentrum Petit Chateau in Brussel, dinsdag 31 januari 2023. Deze foto en alle andere foto’s: AP Photo/Olivier Matthys.