Weten & Tech

Google gaat AI-chatbot Bard in zoekresultaten integreren

08-02-2023 15:43

Google
Google

STOCKHOLM, 8 februari (Reuters) – Google zei op woensdag dat het binnenkort kunstmatige intelligentie (AI) zal integreren die in staat is om tekst en andere inhoud in zoekresultaten te genereren, terwijl het vecht om de uitdaging van Microsofts populaire AI-chatbot ChatGPT te beantwoorden.

Google, dat eigendom is van Alphabet, onthulde maandag zijn eigen chatbotdienst, Bard genaamd.

Interageren met informatie

Tijdens een lanceringsevenement in Parijs op woensdag zei Google executive Prabhakar Raghavan dat zogenaamde generatieve AI gebruikers in staat zou stellen om op “geheel nieuwe manieren” met informatie te interageren.

“Ze zouden een lokale bakker kunnen helpen samen te werken aan een taartontwerp met een klant, of een speelgoedmaker kunnen helpen een nieuwe creatie te bedenken”, zei hij.

“Naarmate we generatieve AI-technologieën in onze producten blijven inbrengen, zal de enige grens aan het zoeken je verbeelding zijn.”

Creaties via code

Generatieve AI wordt gebruikt om mensachtige creaties te maken via code, waarbij gebruik wordt gemaakt van enorme hoeveelheden gegevens om nieuwe stukken tekst, video of audio te produceren.

Google zei dat het binnenkort meer ontwikkelaars en partners zou toestaan om Bard te testen.