Partnerbijdrage

Wat zijn de leukste tips voor carnaval in het buitenland?

13-02-2023 17:29

Optochten

De officiële optochten vinden plaats in het Sambodromo, waar de grootste sambascholen van de stad samenkomen om te strijden, in de hoop tot winnaar van het carnaval van dit jaar te worden gekroond. Wat u draagt bij de optochten hangt af van uw rol daar. Als toeschouwer op de tribune is kleurrijke, lichte, casual carnavalskleding de norm. Als je deelneemt aan de optocht zelf, zorgt de school voor een kostuum dat op maat gemaakt en ontworpen is op basis van hun carnaval thema. Elke school heeft zijn eigen kenmerkende stijl, maar sommige kenmerken zijn aanwezig in alle kostuums: kleur, flamboyant en adembenemende schoonheid.

Straatfeesten

De officiële optochten zijn meestal aantrekkelijker voor de toeristen, terwijl de plaatselijke bevolking de voorkeur geeft aan de straatfeesten, de zogenaamde blocos. Blocos vullen elke hoek van de stad tijdens het carnaval dat een week duurt, met een busje of praalwagen die langzaam langs een vooraf bepaalde route rijdt en veel samba laat horen aan de enorme menigte die volgt. Hier komt individuele creativiteit tot leven, en de kostuums variëren van eenvoudig tot verbazingwekkend. Hier volgen enkele tips om u tijdens de straatfeesten te kleden als een plaatselijke bewoner.

Voor de vrouwen een fancy dress

Fancy dress is een van de meest voorkomende outfit keuzes tijdens de straatfeesten. De populairste zijn politieman, matroos, piraat, indiaan en zeemeermin. De regel “minder is meer” geldt nog steeds – een politieman of -vrouw zou een zwarte korte broek, een zwart bikinitopje, een politiepet en handboeien kunnen zijn. Eenvoud is het sleutelwoord, maar er zullen er altijd zijn die een stap verder gaan, zoals een team dat zich verkleed als achtbaan of als badkuip. Overal in de straten voor carnaval worden carnavalspakken verkocht, vooral in Copacabana, Ipanema en Leblon, dus koop artikelen wanneer u in Rio bent om kofferruimte te besparen.

Draag comfortabele schoenen

Dansen is de essentie van carnaval, en zelfs als u geen samba kunt dansen, zult u veel achter de blocos lopen. Draag sportschoenen om je voeten te beschermen tegen gebroken glas op de grond of mensen die op je tenen trappen. Laat de hakken ook thuis; straatfeesten worden gekenmerkt door sexy-casual-chic en bijna iedereen draagt gympen of slippers.