Partnerbijdrage

Wat zijn de leukste tips voor carnaval in het buitenland?

13-02-2023 17:29

Optochten

De officiële optochten vinden plaats in het Sambodromo, waar de grootste sambascholen van de stad samenkomen om te strijden, in de hoop tot winnaar van het carnaval van dit jaar te worden gekroond. Wat u draagt bij de optochten hangt af van uw rol daar. Als toeschouwer op de tribune is kleurrijke, lichte, casual carnavalskleding de norm. Als je deelneemt aan de optocht zelf, zorgt de school voor een kostuum dat op maat gemaakt en ontworpen is op basis van hun carnaval thema. Elke school heeft zijn eigen kenmerkende stijl, maar sommige kenmerken zijn aanwezig in alle kostuums: kleur, flamboyant en adembenemende schoonheid.

Straatfeesten

De officiële optochten zijn meestal aantrekkelijker voor de toeristen, terwijl de plaatselijke bevolking de voorkeur geeft aan de straatfeesten, de zogenaamde blocos. Blocos vullen elke hoek van de stad tijdens het carnaval dat een week duurt, met een busje of praalwagen die langzaam langs een vooraf bepaalde route rijdt en veel samba laat horen aan de enorme menigte die volgt. Hier komt individuele creativiteit tot leven, en de kostuums variëren van eenvoudig tot verbazingwekkend. Hier volgen enkele tips om u tijdens de straatfeesten te kleden als een plaatselijke bewoner.

Voor de vrouwen een fancy dress

Fancy dress is een van de meest voorkomende outfit keuzes tijdens de straatfeesten. De populairste zijn politieman, matroos, piraat, indiaan en zeemeermin. De regel “minder is meer” geldt nog steeds – een politieman of -vrouw zou een zwarte korte broek, een zwart bikinitopje, een politiepet en handboeien kunnen zijn. Eenvoud is het sleutelwoord, maar er zullen er altijd zijn die een stap verder gaan, zoals een team dat zich verkleed als achtbaan of als badkuip. Overal in de straten voor carnaval worden carnavalspakken verkocht, vooral in Copacabana, Ipanema en Leblon, dus koop artikelen wanneer u in Rio bent om kofferruimte te besparen.

Draag comfortabele schoenen

Dansen is de essentie van carnaval, en zelfs als u geen samba kunt dansen, zult u veel achter de blocos lopen. Draag sportschoenen om je voeten te beschermen tegen gebroken glas op de grond of mensen die op je tenen trappen. Laat de hakken ook thuis; straatfeesten worden gekenmerkt door sexy-casual-chic en bijna iedereen draagt gympen of slippers.


 
 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Bonusquote – PvdA-leider Liliane Ploumen wil van Nederland carnavalsvereniging maken

Angst voor wildvierders tijdens illegale carnavalsfeesten in Brabant groeit

Na Sinterklaas wil KOZP ook het racistische en seksistische carnavalsfeest aanpakken

BRIEFJE VAN JAN – Aan Bruno Bruins

Aanslag – Auto rijdt opzettelijk in op carnavalsoptocht Duitsland – Tientallen gewonden

Carnavalsvierders verkleden zich massaal cultural appropriation stigmatiserend, KOZP doet niets

Massavechtpartij tijdens carnaval in gezellig Oudewater, inzet veel agenten en honden noodzakelijk

Werkgroep Carnavalsproblematiek van het OM bekijkt aangifte tegen Radio 10 om Coronaviruslied

TPO+

Nieuwe CDU-leider ‘AKK’ na carnavalsgrap belaagd door Duitse humor-Stasi

Marco Kroon zou na kopstoot-incident positief hebben getest op drugs

Carnafaal: leutige optochten in en rond Oss waaien om, worden uitgesteld

‘Verwarde man’ rijdt in op carnavalsoptocht in Belgisch Aalst

Vasten is feesten geworden en kan dus beter worden afgeschaft

Hoera, carnaval!

Agressieve Pool kneust zonder reden rechterbal Prins Carnaval Thijs

Duitse carnavalswagen godwint: ‘Blond ist das neue Braun’, Wilders woest

Agenten mishandeld tijdens gezellig carnaval in Breda

Beeld: ja hoor, het is weer Carnaval

TPO Podcast vrijdag: slechts 1 euro

TPO Podcast

TPO Podcast 442 met Roderick de Bie en Bert van Kooten

Lees verder

TPO Podcast 440 met Wopke Veelo en Bert Hoekstra

Lees verder