Buitenland

Meer dan drie dagen na neerhalen UFO nog steeds geen enkele verklaring

14-02-2023 16:59

Fighter Pilot Helmet
Shutterstock.

WASHINGTON, 14 februari (Reuters) – De Amerikaanse inlichtingengemeenschap overweegt de mogelijkheid dat drie mysterieuze ongeïdentificeerde objecten die door Amerikaanse gevechtsvliegtuigen zijn neergeschoten, verband houden met een commercieel of anderszins goedaardig doel, zei het Witte Huis dinsdag.

John Kirby, de woordvoerder nationale veiligheid van het Witte Huis, zei tegen verslaggevers dat de Verenigde Staten nog steeds geen zekerheid hebben over de herkomst van de drie objecten.

Bij gebrek aan een andere verklaring, zei Kirby dat de inlichtingendiensten de mogelijkheid overwegen dat het trio van objecten ballonnen zouden kunnen zijn “met een commercieel of goedaardig doel”.

Moeilijk te bergen

Hij zei dat meer bekend zou worden als en wanneer de brokstukken kunnen worden verzameld, maar dat de onderdelen zich in moeilijk bereikbare gebieden bevinden – twee in het bevroren noorden en één in Lake Huron. Kirby zei dat de brokstukken moeilijk te bergen zijn.

Hij zei dat er geen aanwijzingen waren dat het trio objecten verband hield met China’s spionageballonprogramma. Een Amerikaanse straaljager schoot op 4 februari een Chinese ballon op grote hoogte neer voor de kust van South Carolina, nadat deze de Verenigde Staten had doorkruist.

Eerste raket miste doel

Kirby bevestigde dat de straaljager die het object boven Lake Huron neerschoot, miste met een eerste Sidewinder-raket maar dat de raket zonder verderen schade te berokkenen in het meer terechkwam.