Buitenland

Rusland: ‘Elke bedreiging van vredestroepen in Transnistrië is aanval op Rusland’

24-02-2023 13:03

Transnistrië
Een vrouw loopt langs het hoofdkwartier van de operationele groep van Russische strijdkrachten in Tiraspol, de hoofdstad van de afgescheiden regio Transnistrië, een betwist gebied dat niet wordt erkend door de internationale gemeenschap, in Moldavië, 1 november 2021. (AP Photo/Dmitri Lovetsky.)

24 februari (Reuters) – Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei vrijdag dat elke actie die een bedreiging vormt voor zijn vredeshandhavers in de afgescheiden regio Transnistrië in Moldavië zal worden gezien als een directe aanval op Rusland, nadat het Oekraïne ervan had beschuldigd troepen op te bouwen bij de grens van de regio.

“Elke actie die hun veiligheid bedreigt, zal volgens het internationaal recht worden beschouwd als een aanval op de Russische Federatie”, aldus het ministerie.

‘Schijnoperatie’

Het Russische ministerie van Defensie beschuldigde Oekraïne donderdag van plannen om de afgescheiden regio Transnistrië in Moldavië binnen te vallen na een schijnoperatie, een bewering die door de Moldavische regering werd verworpen.