Politiek

DENK wil verbod op ‘verscheuren en verbranden Koran’

28-02-2023 19:22

Edwin Wagensveld, Pegida, Koran
Pegida-voorman Edwin Wagensveld verscheurt een Koran in Den Haag. Still uit video AD.nl.

Door Bert Brussen, TPO – De politieke partij DENK stelt in een ‘actieplan tegen moslimhaat’ voor om ‘het verscheuren en verbranden van heilige boeken, zoals de Koran’, te verbieden omdat dit ‘als haatzaaien moet worden beschouwd’. Momenteel wordt het verscheuren van de Koran gezien als vrijheid van meningsuiting, maar DENK is van mening dat dit niet langer acceptabel is.

Recentelijk hebben aanhangers van Pegida voor het gebouw van de Tweede Kamer een Koran verscheurd en vertrapt, waarvan aangifte is gedaan bij het OM.

Nationaal Coördinator Moslimdiscriminatie

Naast het verbod op het verscheuren van heilige boeken, stelt DENK voor om een ‘Nationaal Coördinator Moslimdiscriminatie’ aan te stellen, die verantwoordelijk is voor het opstellen van een nationaal plan tegen moslimhaat.

De partij wil ook dat de overheid ‘wordt doorgelicht op discriminatie van moslims’ en dat er ‘loksollicitaties’ worden georganiseerd ‘om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken’.

Politie met hoofddoek

DENK pleit er ook voor dat politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) per direct een hoofddoek moeten kunnen dragen en dat de politie ‘lokagenten’ moet inzetten om daders op te sporen en te straffen die vrouwen met een hoofddoek lastigvallen.

Dat moslima’s op straat worden lastiggevallen is volgens DENK een feit. Dit is de schuld van Geert Wilders (PVV), aldus Farid Azarkan:

“We zien dat moslima’s met een hoofddoek worden lastiggevallen op straat en discriminatie ervaren. Dit wordt één op één aangewakkerd door de haatdragende uitingen van Wilders, die zelfs in het parlement collega’s met een hoofddoek beledigt en uitscheldt. Hiermee normaliseert Wilders een klimaat van haat tegen vrouwen met een hoofddoek. Het is stuitend dat deze haat in ons parlement wordt geuit. Hier moeten we als samenleving iets tegen doen.”

DENK doet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen van volgende maand in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.