Regio

Gemeente Meierijstad moet 300 asielzoekers, 200 statushouders, 450 Oekraïners opvangen

28-02-2023 22:20

Bron: JPstock via Shutterstock

De Brabantse gemeente Meierijstad gaat de komende jaren vluchtelingen en asielzoekers verspreid over de gemeente op meerdere locaties opvangen. In totaal moet gemeente Meierijstad 300 asielzoekers, 200 statushouders en 450 Oekraïense vluchtelingen opvangen.

120 statushouders zullen worden opgevangen op vakantiepark Boschvoort bij Sint-Oedenrode, maar eerst worden zeventig tot tachtig minderjarige jongeren daar worden ondergebracht. Daarnaast zullen er flexwoningen voor statushouders worden gebouwd aan de Bremweg bij sportpark Zuideinderpark in Schijndel.

De grote plaatsen in de gemeente, Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode, zullen allemaal een deel van de opvang voor hun rekening nemen.

Schijndel

Een kantoorgebouw in Schijndel en het oude gemeentehuis in die plaats worden tijdelijk omgebouwd tot crisisopvang. In totaal is er daar ruimte voor 190 asielzoekers, vooral mensen die al op veel andere tijdelijke locaties hebben gewoond, waaronder Landgoed Velder in Liempde.

Burgemeester Kees van Rooij (CDA) zegt dat de gemeente de opvanglocaties verlengt omdat men dacht dat de opvang maar een half jaar nodig zou zijn.

In de toekomst komen nog meer Oekraïners en mogelijk ook vluchtelingen uit Turkije en Syrië vanwege de aardbevingen daar.