Buitenland

Kremlin: ‘Oekraïne probeerde twee Russische regio’s aan te vallen met drones’

28-02-2023 11:51

Oekraïense Bayraktar-drone. Bron: Volodymyr Vorobiov

MOSKOU, 28 februari (Reuters) – Het Russische ministerie van Defensie heeft Oekraïne dinsdag beschuldigd van pogingen tot drone-aanvallen op civiele infrastructuurdoelen in twee zuidelijke Russische regio’s vannacht, maar zei dat de aanvallen waren mislukt.

De Oekraïense autoriteiten gaven niet onmiddellijk commentaar.

“Vannacht hebben de autoriteiten van Kiev geprobeerd om met onbemande vliegtuigen civiele infrastructuurvoorzieningen in de regio’s Krasnodar en Adygea aan te vallen”, aldus het ministerie van Defensie in een verklaring.

Het zei dat zijn anti-drone verdedigingssystemen de aanvallen hadden afgeslagen, waardoor de drones uit koers raakten en geen schade konden aanrichten.

Brand in olie-opslagplaats

“Beide drones verloren de controle en weken af van hun vliegroute. De ene viel in een veld, de andere, die afweek van zijn traject, bracht geen schade toe aan het beoogde doel”, aldus het rapport.

Russische staatspersbureaus hadden eerder een brand in een olieopslagplaats in de regio Krasnodar gemeld, ongeveer 240 km ten zuidoosten van het Krimschiereiland, nadat een overvliegende drone was gesignaleerd.

 

Aanpassingen: oorspronkelijke artikel vervangen door uitgebreider artikel, 12:10 uur.