Buitenland

Luchtruim boven Sint Petersburg, Rusland weer geopend

28-02-2023 09:57

MiG-31
Russia air force supersonic interceptor MiG-31 in flight, 29 november 2020. JetKat / Shutterstock.com

Update: niks aan de hand

MOSKOU, 28 februari (Reuters) – De Russische luchthaven Pulkovo in Sint-Petersburg heeft dinsdag tijdelijk alle vluchten opgeschort, zei het stadsbestuur, naar aanleiding van onbevestigde Russische mediaberichten over een ongeïdentificeerd object zoals een drone boven de stad.

Het bestuur van de tweede stad van Rusland zei op zijn officiële Telegram-kanaal dat het alle vluchten op de luchthaven had stopgezet tot 1200 lokale tijd (0900 GMT). Het gaf geen reden voor de opschorting.

Het staatspersbureau TASS zei dat het luchtruim in een straal van 200 kilometer rond Pulkovo tot 1320 plaatselijke tijd was gesloten.

Volgens een onbevestigd mediabericht van de Russische online nieuwsdienst Baza is er een ongeïdentificeerd object in de lucht gezien en zijn er straaljagers gestuurd om dat te onderzoeken.

Reuters kon dat bericht niet onmiddellijk bevestigen.

Uit gegevens van de Flight Radar website bleek dat een aantal binnenlandse vluchten op weg naar Sint-Petersburg terugkeerden naar hun bestemming, terwijl de sluiting van het luchtruim ook gevolgen leek te hebben voor vluchten naar de Russische exclave Kaliningrad, waarvoor vliegtuigen over Sint-Petersburg moeten vliegen.