Buitenland

103 minderjarigen aangetroffen in verlaten vrachtwagen Mexico

06-03-2023 19:35

Refugees
Janossy Gergely / Shutterstock.com

MEXICO CITY, 6 maart (Reuters) – Mexicaanse autoriteiten hebben 103 niet-begeleide minderjarigen, voornamelijk uit Guatemala, gevonden in een verlaten vrachtwagen in de oostelijke Mexicaanse staat Veracruz, aldus de regering op maandag.

Naast de 103 kinderen vonden de autoriteiten 212 volwassenen uit Guatemala, Honduras, El Salvador en Ecuador in de aanhanger, aldus het Nationaal Migratie Instituut (INM) in een verklaring.

Ook 28 migranten die als gezin reisden uit Guatemala en El Salvador zaten in de aanhanger, wat het totale aantal passagiers op 343 brengt.

Kinderen in hechtenis

De autoriteiten ontdekten de trailer op een snelweg zonder bestuurder, aldus het INM. Hij was uitgerust met ventilatoren, een gedeeltelijk geventileerd dak en een structuur die een tweede niveau in de wagen creëerde.

Een foto die INM verspreidde toonde plastic flessen en ander afval verspreid over de vloer van het lange, smalle compartiment.

De kinderen zullen in hechtenis worden genomen door de gezinsdienst van Veracruz, terwijl de andere migranten zullen worden behandeld om hun wettelijke status in Mexico vast te stellen, aldus het INM.

Eerder dit jaar vonden de Mexicaanse autoriteiten 57 niet-begeleide minderjarigen uit Guatemala bij een controlepost aan de grens tussen de VS en Mexico, en 20 andere niet-begeleide minderjarigen in een groep van voornamelijk Midden-Amerikanen in de zuidelijke deelstaat Chiapas.