Politiek

Sigrid Kaag (D66) over coalitie: ‘Ik weet niet of we er uit gaan komen’

13-03-2023 13:05

Sigrid Kaag, D66
Sigrid Kaag, D66. Screenshot Youtube.

Vicepremier en D66-leider Sigrid Kaag heeft maandag in het NPO-televisieprogramma Goedemorgen Nederland (WNL) gezegd dat ze niet weet of de coalitie het ook na de Provinciale Statenverkiezing gaat overleven. “Ik weet niet of we eruit gaat komen, maar het is de inzet om dat wel te doen”, aldus Kaag.

Kaag vindt dat het kabinet “de rug recht moet houden” en dat de coalitie “veerkracht moet hervinden omdat we afpsraken hebben gemaakt over stiktofbeleid en asielzaken. Maar ik heb altijd gezegd: we doen het goed of we doen het niet”.

Weinig goeds voor coalitie

De Provinciale Statenverkiezingen, en daarmee de samenstelling van de Eerste Kamer, belooft volgens de peilingen weinig goeds voor de coalitie. Vooral coalitiepartijen CDA en D66 staan er slecht voor in de peilingen, terwijl de VVD een al even groot BBB tegenover zich ziet.

Zondag zei premier Mark Rutte (VVD) in het NPO-televisieprogramma WNL op Zondag (WNL) dat stikstof en het asielbeleid “spannende onderwerpen” zullen worden, maar dat hij denkt “dat het kan, maar je weet het nooit zeker”.