Partnerbijdrage

Slechts 12% vrouwen in Nederland draagt goede sport bh, wat is hiervan reden?

30-03-2023 10:47

Slechts een deel van de vrouwen draagt een goede bh, zo blijkt uit onderzoek. Dit zijn natuurlijk ontzettende zorgwekkende cijfers, aangezien een goede bh van groot belang is voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Veel vrouwen geven echter de voorkeur aan het uitgeven van hun geld aan kleding en accessoires, omdat een bh niet zichtbaar is onder de kleding. Een goede bh biedt de juiste ondersteuning aan de borsten en voorkomt pijnlijke klachten en hangende borsten op latere leeftijd. Bovendien kan een goede bh ook bijdragen aan een betere houding en meer zelfvertrouwen. Toch dragen veel vrouwen een bh die niet goed past of niet de juiste ondersteuning biedt, omdat ze liever het geld uitgeven aan zichtbare kleding en accessoires. Daar waar een normale bh al van belang is, zien we dat het aantal vrouwen dat een sport bh nog minder is.

Sport bh’s zitten een stuk strakker

De voornaamste reden waarom veel vrouwen ervoor kiezen om een normale bh te dragen tijdens het sporten, is omdat ze een sportbh niet fijn vinden zitten. Toch is het wel belangrijk er één te dragen. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico op lichamelijke klachten en dat is natuurlijk alles behalve prettig. Dat een sportbh wat strakker zit dan een normale bh heeft uiteraard ook een reden. Wat vooral belangrijk is, is dat je zorgt dat je borsten weinig tot niet kunnen bewegen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je een stuk prettiger kunt sporten, maar voorkom je ook dat je borsten of eventueel rest van je lichaam pijn gaat doen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een sportbh met rits voor tijdens het hardlopen, kun je de volledig focus leggen op het hardlopen zelf en word je niet afgeleid doordat je borsten bewegen.

Veel vrouwen vinden het een onnodige uitgave

Een andere reden waarom veel vrouwen kiezen voor het niet dragen van een sportbh, is omdat ze het vaak een onnodige uitgave vinden. Een goede sportbh kost toch al snel tussen de 30 en 70 euro. Geld wat de meesten toch liever uitgeven aan een nieuw shirt of een sportlegging. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat dit alles behalve verstandig is. Je gezondheid gaat natuurlijk boven alles en daar hoort een kwalitatief hoogwaardige shockabsorber sport bh natuurlijk ook bij. Wel is het aan te raden om er twee aan te schaffen. Mocht je regelmatig in de sportschool te vinden zijn, dan is het wel zo prettig dat je ze kunt wisselen wanneer de één in de was zit.

Conclusie

Het dragen van een goede sport bh is van essentieel belang. Waar je vooral rekening mee moet houden, is dat je borsten goed tegen het lichaam worden gedrukt, zodat ze weinig tot niet kunnen bewegen. Hierbij is niet alleen de maat van belang, maar speelt ook de pasvorm een belangrijke rol. Let daarom dus goed op dat je bij het passen niet alleen kijkt naar de maat, maar ook daadwerkelijk past of de bh wel of niet prettig zit.