Partnerbijdrage

De nieuwste fashion trends voor business casual geklede mannen

17-04-2023 16:45

In de moderne zakenwereld is business casual de nieuwe norm geworden. Hoewel het nog steeds belangrijk is om er professioneel en netjes uit te zien, hoeven mannen zich niet langer in een strak pak te hijsen om indruk te maken. In plaats daarvan kunnen ze kiezen voor een meer ontspannen, maar nog steeds gepolijste look. Hier zijn enkele van de nieuwste fashion trends voor business casual geklede mannen.

Slimme casual kleding

In een slimme casual outfit wordt er gezocht naar de perfecte balans tussen formele en informele kleding. Een nette broek, zoals een chino of een pantalon, is een geweldige basis voor deze outfit. Combineer de broek met een casual overhemd in een effen kleur of patroon voor een verfijnde en toch relaxte look. Als je de outfit nog netter wilt maken, voeg dan een blazer of colbert toe. Dit kan het geheel net dat beetje extra geven om er helemaal professioneel uit te zien. Een slimme casual outfit is een veelzijdige keuze en kan gedragen worden op vele verschillende gelegenheden, zoals op kantoor, bij een zakelijke lunch of bij een informele afspraak.

Athleisure kleding

Athleisure kleding is een trend die steeds populairder wordt in de modewereld. De kledingstukken zijn niet alleen comfortabel om te dragen, maar kunnen ook stijlvol zijn en bijdragen aan een verfijnde look. Een trainingsbroek, bijvoorbeeld, kan worden gecombineerd met een net overhemd en stijlvolle sneakers voor een look die zowel comfortabel als professioneel is. Belangrijk is om te letten op de juiste pasvorm en materialen. Kies bijvoorbeeld voor trainingsbroeken die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen zoals katoen of merino wol en vermijd te baggy of strakke broeken. De sneakers die je draagt moeten er ook netjes uitzien en passen bij de rest van je outfit. Het is belangrijk om te onthouden dat athleisure kleding niet op alle werkplekken geaccepteerd wordt. Het is dus verstandig om eerst te kijken naar de dresscode en de normen en waarden van het bedrijf waar je werkt. Athleisure kleding kan prima werken in creatieve en casual werkomgevingen, maar kan minder geschikt zijn voor meer formele bedrijven.

Accessoires

Accessoires zijn de perfecte manier om je outfit te personaliseren en een beetje persoonlijkheid toe te voegen. Denk aan leren riemen, horloges en stijlvolle brillen. Een andere populaire accessoire voor mannen zijn de merino wol sokken. Deze sokken zijn niet alleen warm en comfortabel, maar kunnen ook een leuke en onverwachte toevoeging zijn aan je outfit.

Long sleeve polo

Polo shirts zijn een geweldige optie voor een business casual outfit. Ze zijn netjes genoeg voor op kantoor, maar toch comfortabel genoeg om de hele dag te dragen. Long sleeve polo shirts zijn een nieuwe trend die steeds populairder wordt. Denk bijvoorbeeld aan de long sleeves van Ralph-Lauren of Lacoste. Ze bieden de perfecte hoeveelheid bedekking voor de koelere maanden en zijn ook ideaal voor een meer geklede look.

Al met al hoeft business casual niet saai te zijn en biedt het vele mogelijkheden om te experimenteren met verschillende stijlen en trends. Door te spelen met accessoires en kledingstukken zoals de long sleeve polo shirt, kun je een outfit creëren die zowel comfortabel als professioneel is en tegelijkertijd jouw persoonlijkheid uitstraalt.