Buitenland

Polizei: Syriër stak ‘zonder reden’ vier mensen neer in sportschool Duisburg

25-04-2023 14:29

Mes
Shutterstock.

De 26-jarige Syriër Dahtal M. die er van wordt verdacht vorige week in het Duitse Duisburg vier mensen te hebben neergestoken in de kleedkamer van een fitnesscentrum, heeft zijn slachtoffers waarschijnlijk willekeurig gekozen.

Dat is althans waar het Duitse OM nu van uitgaat. Eerder dacht de polizei nog dat dader en tenminste één slachtoffer elkaar kenden.

De verdachte ontkent en weigert met de politie te praten. Volgens polizeibronnen is hij ‘apathisch en emotieloos’. Hij zal psychiatrisch worden onderzocht.

Vier zwaargewonden

Bij de steekpartij raakten vier mannen ernstig gewond. Eén van de slachtoffers, een 21-jarige man, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De slachtoffers werden volgens de polizei gestoken met een mes dat een lemet had van ’20 centimeter’.

Asielzoeker

De verdachte Syriër vroeg in 2016 asiel aan in Duitsland. In 2018 kwam hij tweemaal met de politie in aanraking voor kleine vermogensdelicten.

Volgens het Duitse blad Bild is het mogelijk dat een man die eerder in Duisburg werd doodgestoken het slachtoffer werd van dezelfde Dahtal M. die nu wordt verdacht van de steekpartij in het fitnesscentrum. Beide steekpartijen vonden plaats in de buurt van de woning van de verdachte en in beide gevallen werd een groot mes gebruikt.