Buitenland

Medvedev: ‘Britse functionarissen zijn legitiem doelwit’, ‘UK is eeuwige vijand van Moskou’

31-05-2023 10:32

Dmitri Medvedev. Bron: Max Kolomychenko via Shutterstock

Moskou, 31 mei (Reuters) – De vice-voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, heeft woensdag gezegd dat Groot-Brittannië de “eeuwige vijand” van Moskou is en dat alle Britse functionarissen die de oorlog in Oekraïne faciliteren als legitieme militaire doelwitten kunnen worden beschouwd.

Medvedev, die reageerde op de opmerking van de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly dat Oekraïne het recht heeft om buiten zijn eigen grenzen geweld te gebruiken, zei dat de “onnozele ambtenaren” van Groot-Brittannië zouden moeten onthouden dat Groot-Brittannië “als oorlogsvijand” kan worden aangemerkt.

‘Niet verklaarde oorlog tegen Rusland’

“Het Verenigd Koninkrijk treedt op als bondgenoot van Oekraïne door het land militaire hulp te bieden in de vorm van uitrusting en specialisten, dat wil zeggen, het leidt de facto een niet verklaarde oorlog tegen Rusland,” zei Medvedev op Twitter.

“Daarom kan elk van zijn overheidsfunctionarissen, militair of civiel, die de oorlog faciliteren, worden beschouwd als een legitiem militair doelwit.”