Buitenland

NASA-UFO-panel: ‘We hebben gegevens van hoge kwaliteit nodig’

31-05-2023 18:13

UFO
CGI. Shutterstock.

WASHINGTON, 31 mei (Reuters) – De eerste openbare vergadering van een NASA-panel dat onderzoek doet naar wat de regering “ongeïdentificeerde luchtverschijnselen” noemt, beter bekend als UFO’s of UAP’s, is woensdag begonnen met het bespreken van de bevindingen sinds de oprichting vorig jaar.

 

Lees ook: Eerste openbare vergadering NASA-UFO-panel

 

“Als ik in één zin zou moeten samenvatten wat ik denk dat we hebben geleerd, dan is het dat we gegevens van hoge kwaliteit nodig hebben,” zei panelvoorzitter David Spergel tijdens de openingswoorden.

NASA zei dat de vier uur durende openbare zitting van woensdag op het hoofdkantoor van het agentschap in Washington bedoeld was om “laatste beraadslagingen” te houden voordat het team een rapport publiceert, dat volgens Spergel eind juli moet worden uitgebracht.

Intimidatie

Het team heeft “enkele maanden werk voor de boeg”, zei Dan Evans, een senior onderzoeksfunctionaris bij NASA’s wetenschapseenheid, en voegde eraan toe dat de panelleden online intimidatie hadden ondervonden sinds ze met hun werk begonnen.

“Intimidatie leidt alleen maar tot verdere stigmatisering van het UAP-veld, waardoor het wetenschappelijke proces aanzienlijk wordt belemmerd en anderen worden ontmoedigd om dit belangrijke onderwerp te bestuderen,” zei NASA’s wetenschapschef Nicola Fox tijdens haar openingsopmerkingen.