Buitenland

NASA-UFO-panel: ‘Mysterieuze vliegende metaalachtige bollen gespot over hele wereld’

01-06-2023 10:52

Orb
Shutterstock.

Door Bert Brussen, TPO – Tijdens de eerste openbare vergadering van het NASA-UFO-panel woensdag heeft het Pentagon gezegd dat “mysterieuze vliegende metaalachtige bollen over de hele wereld worden gespot”.

Sean Kirkpatrick, directeur van het All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO), onderdeel van het Pentagon, zei dat de ‘vliegende bollen’ een “typisch voorbeeld” zijn van “wat we het meest zien”.

In april van dit jaar openbaarde Kirkpatrick tijdens een presentatie voor de senaatscommissie voor de eerste keer beelden van zo’n ‘vliegende bol’. De beelden werden gemaakt door een Amerikaanse MQ-9 Reaper drone, boven het Midden-Oosten, in 2022.

 

Artikel gaat verder na tweet.

 

Interessante manoeuvres

Kirkpatrick:

“We zien deze bollen overal ter wereld en we zien deze zeer interessante manoeuvres maken.

“Hoewel we er nog steeds naar kijken, heb ik niet meer gegevens dan dat.

“Het zal tijd kosten om tot een conclusie te komen, totdat we betere gegevens over soortgelijke objecten kunnen krijgen, waarop we dan een grotere analyse kunnen uitvoeren.”

5 procent onverklaarbaar

Volgens Kirkpatrick krijgt AARO zo’n ’50 tot 100′ UFO/UAP-meldingen per maand binnen, maar ‘2 tot 5 procent’ daarvan is ook echt onverklaarbaar of abnormaal:

“De meeste ongeïdentificeerde objecten die bij AARO zijn gemeld en in ons bezit zijn, vertonen alledaagse kenmerken van gemakkelijk verklaarbare bronnen.

“Hoewel een groot aantal zaken in het bezit van AARO technisch gezien onopgelost blijft, is dit voornamelijk te wijten aan een gebrek aan gegevens over deze zaken.

“Ondertussen benadert AARO de weinige objecten die mogelijk afwijkende kenmerken vertonen met de hoogste mate van objectiviteit en analytische nauwkeurigheid.

“AARO heeft deze gevallen gedeeld met de leden van het NASA-team die daarvoor toestemming hebben gekregen om potentiële wetenschappelijke studiegebieden te bespreken en aan te bevelen waar NASA het voortouw wil nemen.”

Geen bewijs buitenaards leven

Dan Evans, adjunct-directeur van NASA’s onderzoeksafdeling, benadrukte na afloop van de vergadering “luid en duidelijk” dat er “absoluut geen overtuigend bewijs is voor buitenaards leven in verband met ongeïdentificeerde objecten”.

 

De volledige, vier uur durende, openbare vergadering is hieronder te zien:

 

 

Aanpassingen: ‘Metalen’ in kop en eerste alinea aangepast naar ‘metaalachtige’, 11:19 uur.