Buitenland

News Nation eerste mainstream medium dat verslag doet over UFO-klokkenluider

06-06-2023 11:24

UFO
CGI UFO. Shutterstock.

Door Bert Brussen, TPO – Maandag publiceerde The Debrief de scoop over een voormalig hoge ambtenaar van de Amerikaanse inlichtingendiensten die aan een commissie van het Amerikaanse congres heeft verklaard dat de Amerikaanse regering in het bezit is van ‘voertuigen’ en ‘objecten’ die van ‘niet-menselijke oorsprong’ zijn en het bestaan van supergeheime, nooit aan het congres getoonde illegale overheidsprogramma’s waarin deze voertuigen en objecten worden onderzocht voor defensiedoeleinden. Zijn bewering wordt ondersteund door documenten, meerdere onafhankelijke bronnen en tal van getuigenverklaringen onder ede.

The Debrief, normaal gesproken goed ingevoerd, heeft een uitgebreide verklaring gepubliceerd (in twee delen, waarvan het eerst deel reeds is gepubliceerd) over hoe zij het onwaarschijnlijke verhaal konden factchecken en de beweringen konden staven.

Geen tastbaar fysiek bewijs

Maar vanwege de explosieve inhoud van het verhaal, en vanwege de gevoeligheid rondom dit onderwerp, houden de meeste media zich vooralsnog verre van het bespreken van dit opzienbarende verhaal. Dat is niet geheel onterecht, aangezien het lastig is te checken of ‘supergeheime programma’s’ ook echt bestaan en of wat bronnen, hoe betrouwbaar ook, zeggen ook echt waar is terwijl, het erg moeilijk is voor te stellen dát het überhaupt waar kan zijn.

Bovendien zijn er alleen afgelegde verklaringen, maar is er geen tastbaar, fysiek, bewijs en kan de commissie van het congres waar de verklaringen zijn afgelegd geen commentaar leveren op deze zaak omdat ze dat nooit doen vanwege de staatssveiligheid en geheimhoudingsverplichtingen.

News Nation

Het Amerikaanse News Nation, een doorgaans betrouwbaar medium dat wordt gekenmerkt als ‘centrum-links’, heeft wel al uitgebreid verslag gedaan van deze bombshell.

Zo zegt David Grush, de klokkeluider in kwestie, tegen onderzoeksjournalist Ross Coulthart dat de Amerikaanse overheid ook in het bezit is van ‘lichamen van aliens’.

Hieronder een verzameling videofragmenten met de recente verslaggeving door News Nation:

 





 

Aanpassingen: eerder werd in dit artikel de onderzoeksjournalist van News Nation ‘David Coulthart’ genoemd, dit moet ‘Ross Coulthart’ zijn, 11:38 uur.