Buitenland

Politie Londen krijgt melding aanranding door Russell Brand

18-09-2023 17:31

Russell Brand
Russell Brand in 2015. AP Photo/Tim Ireland.

LONDEN, 18 september (Reuters) – De Londense politie zei maandag dat ze een beschuldiging van aanranding van 20 jaar geleden hadden ontvangen naar aanleiding van berichten in de media over komiek en acteur Russell Brand.

Er was geen onmiddellijk commentaar van de vertegenwoordigers van Brand na de verklaring van de politie.

Brand, 48 jaar, de voormalige echtgenoot van de Amerikaanse zangeres Katy Perry, heeft beschuldigingen in de krant Sunday Times en in de documentaireshow Dispatches van Channel 4 TV ontkend. Vier vrouwen hebben Brand beschuldigd van aanrandingen, waaronder een verkrachting, tussen 2006 en 2013.

Aanranding in Soho

De politie zei dat ze sinds de publicatie en uitzending een melding hadden ontvangen van een aanranding die in 2003 in Soho, centraal Londen, zou hebben plaatsgevonden.

“Agenten staan in contact met de vrouw en zullen haar ondersteuning bieden,” aldus de verklaring van de Metropolitan Police.

“We spraken voor het eerst met The Sunday Times op zaterdag 16 september en hebben sindsdien The Sunday Times en Channel 4 verder benaderd om ervoor te zorgen dat iedereen die denkt het slachtoffer te zijn geweest van een seksueel misdrijf, weet hoe hij of zij dit bij de politie kan melden.”


TPO Podcast vrijdag: slechts 1 euro

TPO Podcast

TPO PODCAST 486