Binnenland

Japanners doneren ruim 30.000 euro aan Zeehondencentrum Pieterburen

02-08-2024 15:14

Zeehond @Pixabay

Zeehondencentrum Pieterburen heeft plotseling veel belangstelling gekregen van Japanners, nadat een Japanner met veel volgers op zijn X-account de livestream van het centrum had gedeeld. Sindsdien is de livestream 15 miljoen keer bekeken en heeft het centrum meer dan 30.000 euro aan donaties ontvangen.

 

Redactie, TPO, 2 augustus 2024 – De livestream toont het grootste bad dat het zeehondencentrum heeft, waar elf zeehonden van ongeveer drie maanden oud aansterken om weer vrijgelaten te worden, meldt het ANP. Dit is het golfbad, waar de zeehonden goed aansterken en lekker dik worden, legt Marco Boshoven van het centrum uit.

De plotselinge aandacht van Japanners viel het zeehondencentrum op door de vele reacties op de livestream. “We gingen plotseling van dertig tot honderd kijkers per dag naar duizenden. Op een piekmoment hadden we meer dan 9000 actuele kijkers,” zegt een nog steeds verbaasde Boshoven.

Donatie voor portie vis

Het centrum bedacht vervolgens hoe ze hun Japanse kijkers konden aanmoedigen om te doneren. Een portie vis, een donatie van 5 euro, is genoeg voor één dag eten voor een zeehond. Het centrum is afhankelijk van donaties, giften en de inkomsten van het bezoekerscentrum.

Boshoven: “Mensen hebben geen idee wat de opvang van zeehonden kost, aan voedsel en medicatie. Door het een portie vis te noemen, maken we het tastbaar.”