Buitenland

Babyskelet uit Noord-Engeland is meer dan een eeuw oud

06-08-2024 15:40

Vorige week werd in het noorden van Engeland een babyskelet ontdekt dat meer dan honderd jaar oud blijkt te zijn. Het geslacht en de identiteit van het kindje zijn nog niet vastgesteld en verdere forensische onderzoeken zullen de komende weken plaatsvinden.

 

Redactie, TPO, 6 augustus 2024  – De politie bevestigt dat een touw om de nek van de onbekende baby was gewikkeld, wat wijst op een “verdachte” doodsoorzaak. Uit het onderzoek blijkt ook dat de baby voldragen was met veertig weken.

De menselijke resten werden op 29 juli gevonden door bouwvakkers tijdens een renovatie van een Victoriaans huis in Bishop Auckland, ten zuiden van Newcastle. Het skelet lag onder de vloerplanken in een kamer op een van de bovenverdiepingen en is waarschijnlijk sinds het begin van de twintigste eeuw ongeroerd gebleven.

De baby was gewikkeld in een krant die in de loop der jaren was vergaan, maar een fragment ervan toonde aan dat de krant uit 1910 dateert.

Onderzoek

De politie probeert nu de eigenaren van het huis tussen 1900 en 1920 te achterhalen en hoopt via stamboomonderzoek mogelijke levende familieleden op te sporen.

Een hoge politiefunctionaris erkent de complexiteit van het onderzoek, maar benadrukt de plicht die de politie voelt tegenover het kindje. Zodra mogelijk, zal de baby een passende en waardige begrafenis krijgen.