Buitenland

Duizenden hotelreserveringen geannuleerd in Japan door waarschuwing aardbeving

13-08-2024 14:17

Als gevolg van een waarschuwing voor een mogelijke aardbeving zijn er sinds vorige week duizenden hotelreserveringen in Japan geannuleerd.

 

Redactie, TPO, 13 augustus 2024 – Deze annuleringen komen op een van de drukste momenten van het jaar voor hoteliers, net voordat een belangrijke feestdag valt waarbij veel Japanners naar hun geboorteplaats reizen om hun voorouders te eren, meldt de Japanse meteorologische dienst.

Verhoogd risico op mega-aardbeving in Nankai-Trog

De Japanse meteorologische dienst heeft een verhoogd risico op een “mega-aardbeving” in de Nankai-trog aangekondigd. Dit gebied strekt zich uit van Shizuoka, ten westen van Tokio, tot het zuidelijkste puntje van het eiland Kyushu. Inwoners van dit gebied zijn aangespoord om voorbereidingen te treffen voor het geval er een zware aardbeving plaatsvindt.

Economische impact

Sinds de waarschuwing hebben minstens 9400 mensen hun hotelreserveringen geannuleerd in het westen van Kochi, een regio die naar verwachting zwaar getroffen zou worden door de eventuele beving. Dit heeft geleid tot een verlies van ongeveer 140 miljoen yen (bijna 870.000 euro) voor de lokale hoteliers tussen 9 en 18 augustus.

De Japanse meteorologische dienst heeft aangegeven de waarschuwing mogelijk donderdag in te trekken als er geen verdere afwijkingen in de seismische activiteit worden gedetecteerd.