Buitenland

Noord-Korea plant hervatting van internationaal toerisme in december

14-08-2024 14:48

Leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, Foto @Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Noord-Korea is van plan om vanaf december het internationale toerisme naar de noordoostelijke stad Samjiyon te hervatten en mogelijk ook naar andere delen van het land.

 

Redactie, TPO, 14 augustus 2024 – Dit zeggen verschillende reisorganisaties die reizen naar het geïsoleerde Aziatische land aanbieden.

Koryo Tours, een onafhankelijke reisorganisatie uit Beijing, meldt dat het toerisme naar Samjiyon in december 2024 officieel zal worden heropend. “We hebben van onze lokale partner de bevestiging gekregen dat het toerisme naar Samjiyon en waarschijnlijk de rest van het land officieel zal worden hervat in december 2024”, schrijven ze op hun website.

Naast Koryo Tours meldt ook KTG Tours dat reizigers vanaf de aankomende winter weer naar Samjiyon kunnen reizen.

Heropening van toerisme

In februari 2024 was er al een beperkte heropening toen bijna honderd Russische toeristen naar Noord-Korea vlogen voor een vierdaagse reis van Vladivostoknaar naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang en het skiresort Masikryong.

Dit markeerde de eerste keer sinds begin 2020 dat toeristen het land bezochten, nadat Noord-Korea begin 2020 strenge coronamaatregelen afkondigde.