Binnenland

A2-werkzaamheden bij Utrecht gaan door met volledige wegafsluiting

23-08-2024 14:12

Illustratiefoto snelweg. Foto @tawatchai07/Freepik

De geplande wegwerkzaamheden aan de A2 bij Utrecht blijven volgens schema doorgaan, inclusief de volledige afsluiting van de weg tot eind september. Er worden extra maatregelen genomen om de doorstroming te verbeteren, zoals het plaatsen van stoplichten.

 

Redactie, TPO, 23 augustus 2024 – Minister van Infrastructuur en Waterstaat Barry Madlener (PVV) bevestigde dit vrijdag bij het wekelijkse kabinetsberaad, meldt het ANP.

Hij zegt geschrokken te zijn van de verkeersproblemen die afgelopen week ontstonden door de afsluiting: “We gaan dit weekend bekijken of het beter gaat.”

Als de situatie niet acceptabel verbetert, overweegt de minister de werkzaamheden over een langere periode uit te spreiden, maar dan met een beperkte doorgang.

‘Kort en hevig’

De minister blijft voorlopig achter de keuze staan om de werkzaamheden “kort en hevig” uit te voeren, omdat dit volgens hem de minste overlast voor omwonenden veroorzaakt.

De A2 blijft voorlopig afgesloten tot maandagochtend, met verdere afsluitingen gepland voor de komende weken en in de weekenden van 6 en 20 september.