Buitenland

Tupperware vraagt faillissement aan na jarenlange strijd

18-09-2024 10:25

Tupperware party

Tupperware Brands, wereldwijd bekend om zijn plastic vershoudbakjes en kookaccessoires, vraagt faillissement aan. Het bedrijf, dat ooit groot succes kende met de beroemde Tupperware-party’s, kampte al jarenlang met dalende verkoopcijfers en toenemende concurrentie.

 

Redactie, TPO, 18 september 2024 – In 2022 gaf het beursgenoteerde concern al aan te twijfelen over het voortbestaan door de hoge schuldenlast, meldt het ANP.

Tijdens de coronapandemie beleefde Tupperware nog een tijdelijke opleving doordat mensen meer thuis kookten en de vraag naar keukenartikelen steeg. Het bedrijf verving de traditionele huisfeestjes succesvol door onlinebijeenkomsten. Echter, na het einde van de pandemie zakten de verkoopcijfers opnieuw drastisch in.

Faillissementsprocedure en toekomstplannen

Tupperware heeft de rechtbank in de Verenigde Staten gevraagd om goedkeuring voor een verkoopproces en wil de activiteiten tijdens de faillissementsprocedure blijven voortzetten.

In juni kondigde het bedrijf al de sluiting aan van zijn enige fabriek in de VS en het ontslag van bijna 150 werknemers. De faillissementsaanvraag, een Chapter 11-procedure, volgt op maandenlange onderhandelingen tussen Tupperware en zijn kredietverstrekkers over meer dan 700 miljoen dollar aan leningen. Hoewel de schuldeisers akkoord gingen met een tijdelijke schuldvermindering, bleef de bedrijfsvoering verslechteren.