OMG

Reisbureau wil Denen in de koffer hebben

02-10-2015 07:11

KOPENHAGEN – Reisorganisatie Spies Travel is naar eigen zeggen erg begaan met de toekomst van Denemarken. Het zit het bedrijf dan ook dwars dat er steeds minder Deense kindjes geboren worden en in een ludieke reclamespot roept Spies Travel landgenoten nu op om werk te maken van kleine vikingen. Mocht de gemiddelde Deense millennial er nou zelf geen zin hebben, dan moet het maar voor mama, luidt het advies.

In het spotje laat Spies eerst zien dat het slecht gaat met de Deense verzorgingsstaat. Er worden volgens het bedrijf veel te weinig baby's geboren om het huidige stelsel in stand te houden en daar moet dan ook verandering in komen. Bij Spies zijn ze de beroerdste niet en geven ze meteen wat tips. Aan de hand van behoorlijk suggestieve beelden krijgen jonge Denen onder meer het advies om lekker veel te sporten en om eens een fijne zonvakantie te boeken. Want, zo beweert Spies, tijdens zonvakanties wordt er heel wat afgevreeën.

Mocht een beetje vaderlandsliefde en een zonnige vakantie nou niet genoeg zijn om je als vruchtbare Deen de koffer in te krijgen, dan heeft Spies nog een laatste advies: doe het voor mama. Je moeder was er voor je toen je klein was, hielp je op weg in de wereld en wil nu graag oma worden. Spies zegt te snappen dat ze je in de slaapkamer niet kan helpen, maar daar heeft het een oplossing voor. Toekomstige oma's kunnen via Spies een vakantie doneren aan hun kinderen. Het resultaat: gelukkige kids en negen maanden later een kleinkind.