Studentenrecept: zalm met wokgroenten en sojasaus

09-04-2014 16:07

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hoi hoi! Afgelopen donderdag at ik heeeeeeel simpel. Ik had diehard zin in gebakken zalmfilet en wist niet zo goed wat ik er bij zou gaan eten, maar wilde heel makkelijk en zonder veel moeite koken. En dus gooide ik gewoon zo’n zak Oosterse wokgroentes in de wok en klaar! Met een beetje soyasaus erdoor en wat sesam om af te toppen. Lekker en simpel en toch genoeg om gevuld mee te raken. Prima dus, zo’n maaltijd. En bovendien ook vrij slank (op de suikers in de soyasaus na dan).

Nodig voor één persoon: 1 zalmfilet – 250gr Oosterse wokgroentes – 1 scheut soya woksaus (conimex) – wat sesamzaadjes

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.