Studentenrecept: Kip met tandorisaus en rijst

25-04-2014 17:14

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hi there! Dinsdagavond kwam le boyfriend bij me eten. Ik wilde iets klaarmaken met kokosmelk en rijst, omdat ik de dag erna soep zou maken waar ik kokosmelk bij nodig had, dus dan kon ik dat mooi verdelen over twee dagen. En ik was in de veronderstelling dat m’n kast totaal loaded was met rijst, maar dat was helemaal niet zo, haha. Ik had alleen nog een pak risottorijst staan. Gaat die #allesmoetop-challenge toch beter dan gedacht. Maar goed. Toen maakte ik maar een maaltje klaar met risottorijst. Het was een experimentele avondmaal en vaak als ik experimenteel met een soort van Oosters eten, mislukt dat totaal. Bas zat me dus ook gigantisch wantrouwend aan te kijken toen ik stond te koken, maar ik beloofde dat we eten zouden bestellen als het echt vies was. En dat was het gelukkig niet! Vond ik dan. Bas at z’n bord niet leeg hahahaha. Nouja, smaken verschillen ;-)

Nodig voor twee personen: 250gr kippendijen -1/2 prei – 1/2 groene paprika – 3/4 rode paprika – 1 blokje ananasstukjes – 1/2 blik kokosmelk – 1 eetlepel sambal – een beetje gebakken uitjes – 1 rode ui – 2 tenen knoflook

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.