Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Goedenavond! Hoe gaat ‘t allen? Ik had vandaag een verrukkelijke dag; hij begon al goed met heerlijk slapen, rustig wakker worden bij een prachtige zonsopkomst en toen lekker werken. Op werk aten we taartjes omdat we de 10.000likes op facebook voorbij waren met de DeLaMarFacebook, jeej! En daarna gewoon lekker aan de slag. Ik leefde enorm naar ‘t einde van de dag toe, omdat ik een huis mocht gaan bezichtigen, wiehoe. Nou was het alleen niet echt een huis te noemen. Denk aan het achterhuis van Anne Frank, meets bezemkast, meets zolderkamer, meets kruipruimte. En dat dan op 4 hoog, in totaal 20m2 inclusief keuken en badkamer voor 700eu p/m. Maar wél op de Singel. Pfoe. Het was echt een mooi kamertje, als je het als inloopkast zou gebruiken als onderdeel van je huis, maar als huis zelf? No way! Kon er amper rechtop staan. Vet jammer, want ik had eindelijk weer eens zicht op een lichtpuntje in mijn dramatische huizenzoektocht van het afgelopen halfjaar. Maar goed. Ik blijf dus doorzoeken…….
Na dit smalste-trappenhuis-ever-no-way-dat-ik-daar-met-een-slok-op-nog-doorheen-durf-avontuur, ging ik lekker naar m’n huisje waar ik nu nog even woon en maakte ik een VERRUKELIJK avondmaal. Ik moest vanavond iets eten met alfalfa, omdat je dat niet te lang kan bewaren en ik het nog had liggen van de lunch van vrijdag. Ik besloot een salade te maken, omdat ik wel zin in een beetje gezond had. En het was natuulijk meat free monday vandaag.
Nodig voor één persoon: 50gr couscous – 10cm komkommer – 1 rijpe avocado – 1/2 rijpe mango – 2 eetlepels pistachenoten (ongezouten) – olijfolie – zout & peper – een handje alfalfa
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.