“Poeh, die kijkcijfers… Ik ben elke maandagochtend nog bezorgd. Ik presteer vanuit een lichte vorm van faalangst. Steeds denk ik: deze week heeft er geen hond gekeken. Die angst blijft altijd. Maar vorig jaar hadden we gemiddeld 1,7 miljoen kijkers. Dat is belachelijk hoog voor dit type programma.”
Ivo Niehe lijkt in TROS Kompas enige vorm van onzekerheid tentoon te spreiden, maar steekt zichzelf alsnog een veer in de kont.
Voor mijn eigen veiligheid heeft @Metro een zin gecensureerd uit m'n column. En terecht. Dat is beter in Nederland anno 2014 going on 2015.
— Ebru Umar (@umarebru) 30 december 2014
Censuur gaat groot worden in 2015.
“Maar voor mij is de jaarwisseling niet heel anders dan de rest van het jaar. Ik merk het hele jaar door dat een kleine groep burgers agressief is, intolerant is jegens alles en iedereen.”
Wijkagent Clarence Pielaat zegt wat iedereen al lang weet over de huidige stand van het land maar wat nog altijd niet hardop mag worden gezegd, want veel te kwetsend, stigmatiserend en Wilders in de kaart spelend. In het Leidsch Dagblad via Geenstijl.
Op de valreep van 2014, nog voor vuurwerk mag worden afgestoken, is de labiele en irrelevante @umarebru ontploft. :-) http://t.co/b1VusLSvYW
— tunahankuzu (@tunahankuzu) 30 december 2014
PvdA-afvallige Tunuhan Kuzu noemt Ebru Umar labiel en irrelevant.
“Dus Trouw heeft iets anders nodig dan een nieuw beeld scheppen van de Schilderwijk, met liefelijke foto’s van jongetjes op skelters en vredige speelplaatsjes voor kinderen, die ik nu al zag verschijnen in Trouw bij de teksten over de bewonersbrief en de reactie daarop van Trouw.”
Trouw slaat nog steeds door, vindt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Liever ziet hij dat de krant nu eens gedegen journalistiek vakwerk gaat afleveren.
Een heel stuk over het 'bestaan' van god en eventueel godsbewijs, zonder enig argument, laat staan bewijs. #knaphoor
http://t.co/VuwUywtEqW
— Jeroen Pauw (@jeroenpauw) 30 december 2014
Jeroen Pauw lijkt weinig op te hebben met de theorie van Emanuel Rutten en Jeroen De Ridder, docenten aan de afdeling Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit, die stellen dat “er niets irrationeel is aan geloven in God”.
“Is geloof in een God die buiten ons bestaat en dingen kan doen inderdaad volkomen irrationeel? Niets is minder waar. Dit hele verhaal over hoe achterhaald en onredelijk geloof in God is, is een moderne mythe. In de academische filosofie van pakweg de laatste veertig jaar heeft zich een kentering voltrokken, juist op dit gebied.”
De heren in kwestie stellen dat een geloof in God weer helemaal terug is in wetenschappelijke kring. Wat de argumenten daarvoor precies zijn? Nouja, dat is weer zoiets dat niet echt nodig is in een artikel in de krant: argumenten.
@marnixamsterdam @Weghs Dan nog, in 200 wrd kun je alleen slap aftreksel v.e. argument geven en dat overtuigt niemand. Zie het als teaser.
— Jeroen de Ridder (@ridderjeroen) December 30, 2014
Je moet een artikel in de Volkskrant ook meer als een teaser zien, zo laat De Ridder op Twitter weten. Hoeveel zo’n advertorial nu precies kost, wordt niet duidelijk.
Sorry dat ik het zeg, maar zo'n zwarte piet met blanke 'leider' Sinterklaas, komt dat niet een beetje raar over met ons slavernijverleden?
— Thomas Hogeling (@ThomasHogeling) 30 december 2014
Oud-TPO medewerker Thomas Hogeling snijdt een interessante discussie aan: is het fenomeen van Sinterklaas en Zwarte Piet niet wat raar gezien het Nederlandse slavernijverleden?
“Ik heb op een gegeven moment bijna een tafel doormidden geslagen omdat die lijst met namen maar op zich liet wachten.”
Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) in NRC Handelsblad over de eerste momenten na de rampvlucht van de MH17.
Ik ben op Facebook geband uit de groep 'Koolhydraatarme dieet met recepten' omdat ik wel eens Wasa Vezelrijk crackers eet. Geen grap.
— Aliëtte Jonkers (@aliettejonkers) 30 december 2014
Gezondheidsfreaks zijn meedogenloos.
“De westerse beschaving heeft dankzij het christendom gezorgd voor overvloedige welvaart. Daaraan ligt wetenschappelijk onderzoek ten grondslag, volgens een patroon dat door christelijk denken is geïnspireerd. Dit denken gaat uit van rationaliteit, causaliteit, menselijke waardigheid en het verlangen naar objectieve waarheid. Deze mentaliteit maakte maatschappelijke ontwikkelingen mogelijk die resulteerden in welvaart. Deze welvaartsontwikkeling is uniek en niet vanzelfsprekend. De islam bracht geen welvaart, omdat ze een cultuur voortbracht die niet vruchtbaar is voor natuurwetenschappelijk onderzoek en daardoor niet kan bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden. De islam vormt hiervoor een blokkade, omdat ze zichzelf steriliseert tegen de wetenschap.”
Aldus Wim Witteman, emeritus hoogleraar technische natuurkunde aan de Universiteit Twente in een opiniestuk getiteld ‘Islam blokkeert waarheid, welvaart en vooruitgang’, gepubliceerd in het Nederlands Dagblad.