Politiek

Doomsdaywatch – Besmettingen coronavirus en ziekenhuisopnames blijven toenemen

06-10-2020 14:30

In alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen neemt het aantal meldingen van besmettingen met het coronavirus verder toe. In de afgelopen week van 30 september tot en met 6 oktober meldden de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en in totaal 27.485 nieuwe personen met een positieve testuitslag voor COVID-19. Het grootste aantal mensen met een positieve testuitslag per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 18-24 jaar. Dat meldt het RIVM dinsdag.

Video – Frits Wester (RTL) fileert Kajsa Ollongren (D66) over Jaap van Dissel (RIVM)

De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het eerste effect zal naar verwachting te zien zijn in een stabilisatie of lichte afname in  het aantal meldingen van positief geteste personen. Pas later kan een stabilisatie en afname in het aantal ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames volgen. Een afname wordt niet verwacht voor half oktober.

In de afgelopen week zijn 803 ziekenhuisopnames van COVID-19 patiënten aan stichting NICE gemeld. In de week daarvoor waren dit er 501 ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen.We zien deze toename ook in het aantal IC opnames vanwege COVID-19. In de afgelopen week meldde Stichting NICE 122 opnames op de IC. In de week daarvoor waren dit 100 opnames. In de afgelopen week zijn 89 COVID-19 patiënten gemeld als overleden. De overledenen hadden een leeftijd tussen de 50 en 95 jaar.

Klik op plaatje:
MONDKAPJE