Media

Amerikaanse pastoor wil robots bekeren

05-02-2015 09:49

NEW YORK – Volgens wetenschappers is het een kwestie van tijd voordat de eerste ‘kunstmatige mensen’ het levenslicht zien. Omdat robots met kunstmatige intelligentie een eigen wil hebben en zelf kennis kunnen vergaren, is er volgens pastoor Christopher J. Benek werk aan de winkel voor gelovigen.

Tegenover Gizmodo zegt Benek dat het verhaal van Jezus niet een verhaal is dat alleen voor mensen is bedoeld. “Verlossing is er voor iedereen, ook voor kunstmatige mensen”, aldus Benek. Wat hem betreft is er in de toekomst dan ook veel missiewerk te verrichten zoals eerder in net ontdekte delen van de wereld.

Niet iedereen is het trouwens met Benek eens. Veel christenen – en ook moslims en joden – zien kunstmatige intelligentie niet als menselijk leven. ‘AI’, zoals kunstmatige intelligentie doorgaans wordt aangegeven, heeft volgens critici geen ziel en zou ook niet door God zijn geschapen.

Gizmodo merkt op dat het bekeren van kunstmatige mensen wellicht ook wat vreemd is. Welke zonden robots begaan hebben en welke zielen gered zouden moeten worden, is volgens de website namelijk ietwat onduidelijk.