Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Peter R. de Vries

Ik wil het moment koesteren dat ik het 100 procent met jou eens ben

Door: , 7:11, 24 november 2018

Ik wil het moment koesteren dat ik het 100 procent met jou eens ben

Beste Peter,

Edwin de Roy van Zuydewijn is weer in het nieuws.

Joepie.

Hij gaat een nieuwe poging wagen om alimentatie te krijgen van zijn ex, prinses Margarita.

Dat lijkt mij terecht. Toen hij na de scheiding in 2007 geen alimentatie kreeg, was dat omdat Margarita geen cent te makken zou hebben gehad. Ze woonde gratis in een huisje op Landgoed De Horsten en kreeg 1200 euro zakgeld per maand van haar moeder. Gelul natuurlijk.

Inmiddels is ze weer (zwaar) boven Jan. Ze heeft een goedlopend bedrijf en kocht onlangs (zonder hypotheek) een huis van 1,7 miljoen euro. Dat zij na de scheiding wel financieel succesvol was en haar ex bepaald niet, omdat geen werkgever zijn handen wilde branden aan een vijand van De Familie én hij te bedonderd was om ‘onder zijn niveau’ te gaan werken, staat buiten kijf.

We kunnen van die houding van De Roy van Zuydewijn van alles vinden, maar als prinses Margarita een man was en De Roy van Zuydewijn de nog immer verongelijkte, kapot gemaakte ex-echtgenote, zou feministisch Nederland moord en brand schreeuwen over de betaalweigeraar.

Ik schrijf dit allemaal zo wijd uit, omdat ik het moment wil koesteren dat ik het honderd procent met jou eens ben. Dat gebeurt namelijk niet zo vaak en dat gebeurde gisteren dus wel, toen RTL Boulevard de kwestie behandelde.

Maar er is wel iets anders.

Presentator Beau van Erven Dorens liet twee deskundigen aan het woord: jou, omdat je er toch stond, en Marc van der Linden, omdat hij royalty-deskundige is.

In beeld kwam de advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn: Royce de Vries.

Royce de Vries is jouw zoon.

Hij werkt voor het advocatenkantoor De Vries & Kasem.

Van advocatenkantoor De Vries & Kasem ben jij de algemeen directeur.

Het verbaasde me sowieso dat je het woord kreeg over de kwestie.

Vanwege het feit dat je directe belangen hebt bij een zo hoog mogelijke alimentatie voor De Roy van Zuydewijn natuurlijk. Mocht De Roy van Zuydewijn alsnog een potje met goud van De Familie krijgen, dan straalt dat namelijk positief af op jouw bedrijf en levert het je nog meer high-end klanten en dus geld op. Abdelhak Nouri versus Ajax… De Roy van Zuydewijn versus de Koninklijke Familie… Het zijn niet echt de bijstandsmoeders uit een achterstandswijk waarmee De Vries & Kasem zichzelf op de kaart zet…

Ik hoopte dat je je realiseerde dat je er niet stond als directeur van het advocatenkantoor dat de belangen van De Roy van Zuydewijn behartigt, dat je zoon de visie van ‘het kamp-De Roy van Zuydewijn’ al had mogen verwoorden en dat je dus beter weinig kon zeggen en Marc van der Linden ‘de andere kant’ op z’n gemak zou laten belichten.

Waarbij jij en ik weten dat Marc van der Linden als royalty-verslaggever nog jaren met de Oranjes wil werken en alleen al om die reden het eerder opneemt voor De Familie dan dat-ie haar hangt waar ze (in dit geval) hoort: aan de hoogste boom.

Maar dat deed je niet.

Je werd boos.

Je onderbrak Marc van der Linden keer op keer.

Je ging je stem verheffen.

Je was niet meer de all-round deskundige aan de RTL Boulevard-desk, je was de inval-advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn.

Je had inhoudelijk overigens 100 procent gelijk.

Niet dat De Roy van Zuydewijn ooit van een rechter in Nederland gelijk gaat kríjgen, maar hij is in het vorige decennium absoluut big time genaaid door alles en iedereen die aan touwtjes trekt in dit land.

Maar waar Ajax onder mede dankzij door jou geritselde publicitaire druk alsnog boog in de kwestie rond Abdelhak Nouri, valt niet uit te sluiten dat De Roy van Zuydewijn ook via een geheime schikking tot zwijgen wordt gebracht.

Dat gun ik hem.

Dat gun ik zelfs jouw kantoor.

Maar laat gewoon je zoon het woord doen.

Dat kan-ie prima.

En dan hoeven wij ons niet af te vragen welke pet Peter R. de Vries vandaag toch weer zal dragen.

Er is trouwens nog een zakelijke reden voor jou waarom dat in dit specifieke geval goed is: de publieke opinie. Het is al moeilijk genoeg om als objectieve buitenstaander over je natuurlijke weerzin tegen de figuur Edwin de Roy van Zuydewijn heen te stappen. Je zoon komt als belangenbehartiger van die gozer aardig over. Dat heft de weerzin een beetje op. Ik hoef je hopelijk niet uit te leggen dat jij die gun-factor al een jaartje of wat niet meer hebt, althans buiten de RTL- en BNNVARA-bubbel.

Misschien moet je weer gewoon boeven gaan vangen.

Groet,

JanD

PS. Je moet de groeten van Jantje Roos hebben. Ik was te gast in zijn radioshow.

 
 
 

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 

Inloggen TPO+