Doneer aan TPO
 

Oei, Seada Nourhussen wilde sowieso weg bij Trouw

Da's lullig voor de mensen die het NRC-manifest voor haar hebben ondertekend

Door: , 16:56, 01 december 2018
Seada Nourhussen (Screenshot Buitenhof)

Da's lullig voor de mensen die het NRC-manifest voor haar hebben ondertekend

Trouw-columniste Seada Nourhussen is niet alleen bij de krant opgestapt vanwege de vele racistische reacties die ze op haar columns kreeg. Een andere reden voor haar vertrek is dat ze zich niet ‘begrepen en serieus genomen’ voelde door de redactie. Dat schrijft ze op One World waar Nourhussen hoofdredacteur van is. In het artikel Waarom ik écht stopte met mijn column bij Trouw valt te lezen:

“Mijn vertrek is een uitkomst van het uitblijven van gesprekken over de redactiecultuur. Als ik me begrepen en serieus genomen had gevoeld, was ik er nog. Ook als columnist. Dan hadden de reaguurders, én de vele emotionele (soms heel mooi, maar vaak heel vermoeiend) mails en brieven van Trouwlezers die werden doorgestuurd – terwijl ik vaak aangaf alleen inhoudelijke reacties te willen lezen, over luisteren gesproken – veel minder invloed gehad.” 

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) riep Nourhussen vrijdag op aangifte te doen. “Het is schandalig dat mensen die hun mening opschrijven hun werk niet meer kunnen doen”, aldus de bewindsman.

Maar dat ligt dus anders, Nourhussen wilde dus sowieso weg bij Trouw. Noem het een eenzijdig arbeidsconflict zo u wilt.

Da’s best wel lullig voor de mensen die vrijdag het NRC Handelsblad-manifest Red de samenleving, steun Gargard en Nourhussen voor haar hebben ondertekend. “Het vrije woord geldt ook voor zwarte vrouwen die lastige vragen stellen”, schrijven de ondertekenaars.

Een waarheid als een koe, want uiteraard geldt het vrije woord ook voor die categorie vrouwen.

Maar in het geval van mevrouw Nourhussen ligt de kwestie dus anders. Om een term uit haar discours aan te halen: Seada Nourhussen heeft zichzelf deplatformed.

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace