Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan aartsleugenaar Rutte

U krijgt de Harry Paters van dit land niet meer terug in de kroeg en de kantine

Door: , 7:01, 17 maart 2018

U krijgt de Harry Paters van dit land niet meer terug in de kroeg en de kantine

Meneer Rutte,

Was Joop den Uyl een aartsleugenaar? Was Hans Wiegel een aartsleugenaar? Was Ruud Lubbers een aartsleugenaar? Was Hans van Mierlo een aartsleugenaar?

Ik ben geneigd te zeggen van niet.

Maar het kan natuurlijk dat ik het gewoon niet wist.

Zij waren onze politieke hoofdrolspelers in  een ander tijdperk. Zij konden met hun verhalen terecht in hun eigen kranten en bij hun eigen omroepen. Burgers die wel beter wisten, konden hun tegengeluid alleen kwijt in de kroeg, op het voetbalveld, in de kantine op het werk of in de ingezonden brievenrubriek van de krant, waar een poortwachter wel zorgde dat de bevriende partij niet geschaad werd.

En toen kwam internet.

En dat werd een heel dingetje.

En nu kunnen we ook kennis nemen van de waarheid.

Voorbeeldje: uw campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week.

U zegt in een VVD-commercial: “Wij vinden dat iedereen moet kunnen rekenen op liefdevolle ouderenzorg in Nederland. Voldoende handen aan het bed, een wandeling en een arm onder de schouder”.

Vroeger kwam u daar, als u de rekening van de advertentie in De Telegraaf maar op tijd betaalde, mee weg.

Nu, met internet, zegt zomaar een Nederlander, Harry Pater: “Even hoor… Dus: de NS verwijdert alle rails in Nederland en zegt daarna dat iedereen recht heeft op goed spoorvervoer? Zoiets?”

Perfecte beeldspraak.

Met één tweetje karakteriseert Harry Pater de schandalige manier waarop juist uw VVD (met coalitiepartner PvdA en de ‘constructieve drie’, 66, GroenLinks en Christenunie) de zorg voor ‘de mensen die dit land na de oorlog hebben opgebouwd’ de afgelopen jaren heeft ontmanteld en ontmenselijkt. “Een wandeling? Twintig uur in je eigen stront liggen zul je, ouwe kostenpost dat je d’r ligt!”

Harry Pater toont aan: Mark Rutte, de premier van dit land, is een aartsleugenaar.

Nou is dat natuurlijk voor niemand nieuws. De leugen is uw businessmodel. En nog een succesvol businessmodel ook. Want woensdag is uw VVD weer de grootste van het land (als we de lokale partijen niet bij elkaar optellen). Er staat woensdagavond laat een ‘winnaar’ voor de camera’s. Net als aanrandapologeet Jesse Klaver zal winnen (ten opzichte van vier jaar geleden). En Omtzigtbalafdraaier Sybrand Buma zal winnen. En omkoopneukhuteigenaar Alexander Pechtold en terreurfacilitator Lodewijk Asscher gaan zoeken naar die paar gemeenten waar ze, ondanks zichzelf, toch nog de grootste zijn.

Ik kan in mijn gemeente, De Fryske Marren, stemmen op de FNP, het CDA, de PvdA, de VVD, 66, de Christenunie, de NCPN, GroenLinks en wat malle Eppies van de Burgerpartij De Fryske Marren.

Het wordt de eerste keer sinds ik mag stemmen dat ik álle landelijke partijen bij voorbaat wegstreep als optie.

Dat ligt niet aan de mensen in De Fryske Marren. Die ken ik niet eens. Die hebben in tegenstelling tot u hun propaganda heel beroerd op orde.

Nee, dat ligt uitsluitend aan Sybrand Buma, Lodewijk Asscher, Mark Rutte, Alexander Pechtold, Gert-Jan Segers en Jesse Klaver.

De zes aartsleugenaars die het voor hun lokale politici definitief hebben verziekt.

Bij gebrek aan minder slecht wordt het dan in godsnaam maar de FNP.

En dat stemt me best droevig.

Groet,

JanD

PS. Ik weet dat jullie samen met Brussel bezig zijn met een oplossing: de Harry Paters van deze wereld de mond snoeren. En Nederland laat dat ook schaapachtig gebeuren. Maar ik zeg u: de tegenbeweging is gestart. Zonder geld van Putin…

Boekenweek 2018
PS2. Je hebt trouwens altijd schoft boven schoft. Kijk maar:

Tuin algemeen

 
 
 
 

Steun direct jndkgrf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace