Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan de leden van de Tweede Kamer

Ik heb nog het meeste moeite met VVD en CDA; die zijn niet gék, die bedonderen welbewust de kluit

Door: , 7:01, 04 december 2018

Ik heb nog het meeste moeite met VVD en CDA; die zijn niet gék, die bedonderen welbewust de kluit

Beste Kamerleden,

Jullie houden vanmiddag om 16.45 uur een debat dat belangrijk is voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Over het Verdrag van Marrakesh.

Het kabinet wil dat volgende week gaan tekenen. Vanmiddag gaan jullie Rutte en co. daar in ruime meerderheid groen licht voor geven.

Het argument van echte voorstanders, zoals D66, GroenLinks, de PvdA en de Christenunie, om dat te doen is: mensen uit Afrika die hun geluk in West-Europa willen zoeken, zijn meer dan welkom in ons land. Die arme mensen kunnen er ook niks aan doen dat hun wieg niet hier stond, maar daar. Als die bereid zijn dat hele stuk te reizen naar Duitsland, Zweden of ons prachtige Nederland, dan moeten we dat wel belonen met allerlei rechten.

Het argument van andere voorstemmers, zoals de VVD en het CDA, om dat te doen is: ach, het is maar een VN-verdragje dat toch niet bindend is, dus boeien, dikke lul, drie bier en nu kunnen we die landen daar eindelijk eens aan afspraken over het terugnemen van mensen die niet erkend worden als echte vluchtelingen gaan houden.

Ik heb eerlijk gezegd meer respect voor de eerste groep (bij wijze van spreken dan).

Je bent gék als je instemt met een verdrag dat de poorten open zet voor iedereen die zijn geluk in West-Europa wil beproeven. Als je ons land voor volgende generaties naar de verdommenis wil helpen omdat de grens van wat onze gezondheidszorg en ons sociale zekerheidsstelsel kunnen hebben aan nieuwe, veelal niet werkende inwoners nú al is bereikt. En als je censuurmaatregelen onderschrijft die de media gaan dwingen om positief te schrijven over immigratie – maar da’s een ander verhaal. Dan ben je gék. Maar je bent tenminste wel eerlijk over je intenties en je liefde voor de huidige en toekomstige bevolking van ons land.

De tweede groep, die roept dat de herkomstlanden door dat Verdrag van Marrakesh nu eindelijk kunnen worden gedwongen hun gelukszoekers terug te nemen, maar dat het geen bindend verdrag is, daar heb ik meer moeite mee.

Die bedondert welbewust de kluit.

Of het Verdrag van Marrakesh is inderdaad niet bindend (en dan blijven die landen net zo hardnekkig als nu hun grens dichthouden voor hún landgenoten die West-Europa wil terugsturen). Of het Verdrag van Marrakesh is wel bindend (en dan wacht ons een invasie van economische gelukszoekers die hier gratis geld, gratis huisvesting en gratis zorg komen ophalen, dat kan worden opgebracht door een groot deel van de huidige eh… 17 miljoen mensen in ons land).

Ik zal het maar zeggen: het Verdrag van Marrakesh is niet bindend.

Maar iedereen die het tekent, verplicht zich wel de nationale wetten zo aan te passen, dat het bindend wordt (en rechters, inderdaad vaak van D66-huize, zullen alvast vooruit lopen op invoering van die wetten, want die hechten tegenwoordig meer waarde aan VN-verdragen dan de Nederlandse wet).

Het gevolg?

Landen die nu weigeren hun eigen inwoners terug te nemen, zullen dat niet doen. Die pakken wel de lusten, maar niet de lasten.

Landen zoals Nederland, die in de praktijk al decennia gewoon doen wat Brussel voorschrijft, zullen dat wel doen. Die krijgen wel de lasten, maar niet de lusten.

Tegen de tijd dat de gevolgen van dit Verdrag van Marrakesh in volle omvang duidelijk zijn, zijn jullie en ik allemaal al dood of onder de hoede van jullie mantelzorgers. Dus persoonlijk gaan jullie en ik (al was het maar omdat we goed verdienen en ver weg van de binnenstedelijke ellende wonen) er weinig last van hebben.

Maar dat jullie dit onze kinderen en kleinkinderen aandoen, dat is echt onvergeeflijk.

Dáárom steun ik de Gele Hesjes-beweging.

Al kies ik dan als keurige burger voor de tak van #15miljoenmensen en #zinghetmetbloemen, die zingend en met bloemen elke zaterdag om 11.30 uur op drukke plaatsen in Nederland wil laten horen dat ze het Nederland van Fluitsma en Van Tijn terug wil. Zonder spandoeken, zonder leuzen, zonder gezichtsbedekkende kleding, zonder gedonder.

Afgelopen zaterdag deden we dat voor het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Aanstaande zaterdag doen we dat in Amsterdam en Rotterdam. En hopelijk pakken lokaal bezorgde burgers ons initiatief op en gaat dit op steeds meer drukke plekken elke zaterdag om 11.30 uur gebeuren – minstens tot en met de verkiezingen van mei.

Zodat jullie ons niet kunnen blijven negeren omdat we “toch maar een paar extreem-rechtse tokkies zijn” (wat we in overgrote meerderheid dan ook niet zijn). Zodat jullie eindelijk eens gaan handelen in het belang van al die keurig nette mensen die hopen dat de bestuurders van ons land tot inkeer komen voor we ook hier Franse toestanden (en erger) krijgen.

De burger is er niet voor het bestuur, het bestuur is er voor de burger.

Ergens de afgelopen decennia hebben jullie die rollen omgedraaid.

Met het goedkeuren van dat Verdrag van Marrakesh zetten jullie inderdaad vanmiddag weer een grote stap.

Ik persoonlijk vind: in de verkeerde richting.

Groet,

JanD

PS. Als jullie straks toch de hele tijd op je mobieltje zit: lees me nieuwe nieuwsbrief!

 
 
 

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie