Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jenny Douwes

Vanmiddag horen we hoe blind Vrouwe Justitia nog is

Door: , 7:01, 09 november 2018

Vanmiddag horen we hoe blind Vrouwe Justitia nog is

Sint voor moeder en kind

Beste Jenny,

Vanmiddag om 13.00 uur is het zover: uitspraak in de zaak tegen de zogenaamde blokkeerfriezen.

Ze zeggen dat Vrouwe Justitia blind is. Daarmee bedoelen ze dat rechters onpartijdig zijn en alleen naar de feiten en de daden van een verdachte kijken.

Als dat zo is, krijgen de paar verdachten die vorig jaar op de A7 bij Joure als eerste stopten en zo een file veroorzaakten, vanmiddag een boete van maximaal 370 euro opgelegd wegens ‘stilstaan op de rijbaan’.

En verder wordt iedereen vrijgesproken.

Jij ook.

Al was het maar omdat een politieagent je destijds vertelde dat je vervolging zou voorkomen als je de Facebook-post waarmee het allemaal begon zou weghalen. Want dat deed je. En op de politie moet je kunnen vertrouwen, nietwaar?

Sintcadeaus 2018

Het vertrouwen in de rechtsstaat zou een oppepper krijgen, als het vanmiddag inderdaad bij een paar boetes blijft. En het zou nog meer groeien als de rechters het Openbaar Ministerie op z’n flikker zou geven voor het feit dat zoveel mankracht en dus geld is geïnvesteerd in een zaak van niks, alleen maar om een bruine arm te halen bij een stelletje drammerige herstelbetalingsactivisten en hun blanke knechten in de media. En vanwege de selectieve verontwaardiging bij het OM, dat soortgelijke reacties door anti-zwarte Zwarte Piet-activisten, het gajes van de Antifa en moslimjongeren in de Utrechtse wijk Lombok weigert te vervolgen.

Toch durf ik er geen weddenschap op af te sluiten dat Vrouwe Justitia vandaag in jullie zaak inderdaad blind is.

Want gooi je in Nederland een molotovcocktail richting een moskee zonder dat het brandgevaar oplevert, dan draai je vier jaar de cel in. Maar ga je naar het kalifaat en sluit je je aan bij de koppensnellers van de Islamitische Staat, dan sta je binnen twee jaar weer buiten.

In plaats van een statige dame die de goede zaak dient, vind ik Vrouwe Justitia juist steeds meer het breezersletje van beroepsgekwetsten, activistentuig en hooligans van de profeet geworden.

Maar wat zou ik graag ongelijk hebben.

Succes, Lidnr. 580!

Groet,

JanD

UPDATE Natuurlijk had ik gelijk over dat breezersletje.

 
 

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie