Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

‘We kregen vragen’? Jullie werden -terecht- van diefstal beschuldigd!

Door: , 7:05, 30 augustus 2018

‘We kregen vragen’? Jullie werden -terecht- van diefstal beschuldigd!

Beste Jesse,

Wij moeten even klessebesse.

Niet over de inhoud van die ‘ode’ die je bracht bij het KRO-NCRV-programma ‘Laat op één’. Niet over de geloofwaardigheid van die ‘ode’. Dat kunnen in jouw kringen als’ bruinhemden’ bekend staande lui als ome Rob en mijn favoriete penpinda veel beter dan ik.

Ik wil het hebben over hoe propaganda werkt.

Dat jullie van GroenLinks helemaal met zo’n redactie afstemmen hoe jouw optreden moet worden uitgezonden. Welk muziekje er achter moet hangen. Dat jullie het filmpje vervolgens via WeTransfer meteen krijgen toegestuurd. Dat jullie het daarna rondpompen op alle Twitter-, Facebook-, Snapchat-, Instagram- en Weetikveelwaarnogmeer-accounts van jou, de Partij en je sybrenkooistra-achtige Jesselikkers. Dat als je er op gewezen wordt dat het illegaal is opnamen van de Staatsomroep te stelen voor propagandadoelstellingen je zegt: “We kregen vragen over de gedeelde beelden van de ode die ik uitspr…”

‘We kregen vragen’?

Jullie werden -terecht- van diefstal beschuldigd.

Jullie had dit samen met de redactie van het KRO-NCRV-programma ‘Laat op één’ allemaal perfect van tevoren uitgedacht. Jullie kregen niet alleen de (gebruikelijke) gratis zendtijd voor jouw propagandastuntje, maar jullie kregen er ook nog een gratis propagandafilmpje bij. En jullie en de omroep dachten: we zien wel of het schip strandt. En zo ja, dan halen we het filmpje er af. Maar dan hebben we ons doel, Jesse-propaganda, allang behaald.

Dat jij zo bent, zal niemand verrassen.

Dat KRO-NCRV dit smerige spelletje meespeelt?

Eigenlijk ook niet.

De ‘hoofdredacteur journalistiek’ is daar immers Hans Laroes.

Dan weet je genoeg.

Nu ben ik sowieso iemand van ‘geen woorden, maar daden’.

Dus toen jij je ‘ode’ nog altijd aan het rondpompen was, heb ik het Kunduz-akkoord er nog maar eens bij gepakt. Eens zien wat GroenLinks ook alweer heeft ‘bereikt’ voor de groepen aan wie jij deze week je ‘ode’ bracht, toen Mark Rutte in 2012 door de oppositie moest worden gered.

Even kijken, hoor…

Versnelde verhoging AOW-leeftijd. Beperking hypotheekrenteaftrek. Afschaffing onbelaste reiskostenvergoeding. Extra huurverhoging. Nullijn voor ambtenarensalarissen. Meer eigen bijdragen in de zorg. Verhoging eigen risico in de zorg. Verhoging van het BTW-tarief. Bezuinigingen op de gezondheidszorg. En ‘hervorming’ van het ontslagrecht.

En toen je in Rutte 3 mocht, haakte je af…

Toon mij een poseur en ik toon u Jesse Klaver.

Groet,

JanD

PS. Zelfs je boekkies schijnen door anderen te zijn geschreven… Is toch helemaal niet nodig, joh!

UPDATE Ik vergat nog de accijnsverhoging, maar ben te druk om dat te checken, dus ik vertrouw op Pollepel Petra.

Back to study

 
 
 
 

Steun direct jndkgrf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace