Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Peter R. de Vries

Omdat je op televisie overkomt als een arrogante eikel, wil dat toch niet zeggen dat je dat ook in het echte leven bent?

Door: , 9:21, 16 september 2018

Omdat je op televisie overkomt als een arrogante eikel, wil dat toch niet zeggen dat je dat ook in het echte leven bent?

Sieraden algemeen

Beste Peter,

Eén foto zegt soms meer dan duizend woorden, zeggen ze.

Ik moest daar aan denken toen ik vrijdagavond een foto van @widtvoet op Twitter zag verschijnen waarop jij staat. Deze:


Er zijn dan natuurlijk meteen mensen die zeggen dat dat ventje op die brommer een in Bussum bekende cokedealer is die gezellig staat te praten met een van zijn vaste klanten.

Dat zou kunnen.

Het kan evengoed andersom zijn. Jij houdt niet zo van klein denken, dus wie zegt mij dat hier geen retailer op een brommer een nieuw vrachtje ophaalt bij zijn groothandelaar?

Maar dat is allemaal zo negatief gedacht.

Omdat je op televisie overkomt als een arrogante eikel, een irritante betweter, wil dat toch niet zeggen dat je dat ook in het echte leven bent? Dat kan toch ook een ról zijn?

Misschien was dat ventje wel gevallen met zijn scooter en bleef jij voor de zekerheid even bij hem tot hij weer in staat was verder te rijden nadat hij zijn ongeruste moeder had gebeld.

Of reed hij op een opgevoerde brommer en waarschuwde jij hem voor zijn eigen bestwil en dat van op straat spelende kinderen dat hij een 30 kilometer-gebied naderde en dus niet te hard moest rijden.

Of herkende je in hem een talentvolle voetballer van SDO Bussum die nu begeleid werd door een louche spelersmakelaar en die als hij overstapte naar jouw kantoor genoeg kon verdienen om zijn hele familie te onderhouden.

Of was het een knul die een paar jaar geleden op het verkeerde pad dreigde te raken en die na een toevallige ontmoeting met jou in een Bussumse supermarkt besloten had om in de Mauritshof te gaan werken om mensen met ernstige psychische aandoeningen te helpen aan hun herstel te werken.

Of was het een ex-stagiair van je dochter Kelly, die wilde weten wat Kelly is gaan doen nadat haar stichting ‘Meet Kate’ zich heeft teruggetrokken uit Ghana.

Of (het bloed kruipt waar het niet gaan kan) het was meer een zakelijke afspraak en deze jongen kwam je de ultieme tip over de nooit opgeloste moord op glazenwasser en illegale loterij-baas Bolle Chris op 8 januari 1989 in Rotterdam bezorgen.

Het kan allemaal hè?

Die ene foto zegt dus helemaal niets.

Waarom denkt iedereen altijd toch zo negatief over jou?

Ik heb echt geen idee hoe dat komt.

Jij?

Groet,

JanD

 
 
 
 

Steun direct jndkgrf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace