Entertainment

Korte film Lisa Smit in competitie op Bahamas

27-11-2014 05:56

NASSAU – De korte film De Laatste Dag van de Zomer, met actrice Lisa Smit in de hoofdrol, is geselecteerd voor de competitie van het Bahamas International Film Festival. De 11e editie van het festival vindt plaats tussen 4 en 14 december in de hoofdstad Nassau en op het nabijgelegen Harbour Island.

De Laatste Dag van de Zomer van regisseur Feike Santbergen is de enige Nederlandse productie op het festival en maakt kans op de Grote Jury Prijs. De film vertelt over drie vrienden die nog eenmaal naar strand gaan voordat de zomer eindigt. Daar wordt een van hen gebeld met een bericht dat de dag ingrijpend verandert. De Laatste Dag van de Zomer beleefde in september zijn wereldpremière in de competitie van het Internationale Filmfestival van Toronto.

Andere rollen zijn voor Jelmer Ouwerkerk, Mechteld Jungerius en Juda Goslinga. Regisseur-scenarist Feike Santbergen is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn korte films Hazel (2011) en Corps Accords (2012) draaiden in de Short Film Corner van het Festival van Cannes. Hoofdrolspeelster Lisa Smit speelde eerder in films als Kenau en TBS en is bekend van de serie Dokter Deen, waarvan binnenkort het derde seizoen wordt gedraaid.

Het is nog niet bekend wanneer De Laatste Dag van de Zomer in Nederland te zien zal zijn.