TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Regels bij hulp in huis te onbekend

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Wie een schoonmaker, oppas of tuinman inhuurt, moet zich aan de regels houden. Hij of zij moet het minimumloon betalen, recht geven op vakantie en zes weken loon doorbetalen bij ziekte. Maar lang niet iedereen weet dat. Daarom begint het ministerie van Sociale Zaken met een campagne.

Daarin wordt opgeroepen een contract af te sluiten met de hulp zodat de wederzijdse rechten en plichten duidelijk zijn. Volgens het departement hebben een miljoen huishoudens een of andere hulp. Daar is al een speciale regeling voor: particulieren die iemand minder dan vier dagen per week in dienst hebben voor huishoudelijk werk, hoeven geen belastingen en premies te betalen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.