Doneer aan TPO
 

EU-onderzoek T-Mobile/Tele2 duurt langer

Door: Anp, 15:02, 27 juli 2018

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) – Het onderzoek van de Europese Commissie naar de fusie van de Nederlandse takken van telecombedrijven T-Mobile en Tele2 duurt langer. De commissie maakte vrijdag bekend dat het onderzoek dinsdag is stilgezet.

De commissie wijt de schorsing aan het feit dat de fusiepartners niet op tijd met belangrijke informatie over de brug waren gekomen. Als alle opgevraagde gegevens binnen zijn, gaat Brussel weer verder met het onderzoek. De aanvankelijke deadline voor een beslissing was 17 oktober, maar die schuift nu ook door.

De fusieplannen werden eind vorig jaar bekendgemaakt. In juni liet de Europese Commissie weten een diepgaand onderzoek te beginnen. De commissie is bang dat er niet genoeg concurrentie overblijft op de Nederlandse telecommarkt. Klanten zouden daardoor te maken kunnen krijgen met hogere tarieven, een beperkter aanbod en minder innovatie.


 
 
 
Toon / Verberg Reacties